Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Madzenka 22:01, 25 paź 2015

Jasiu napisałam u mnie i Nawigatorki gdzie te lipy rosna

Gdybys przejeżdżała obok zrób proszę im zdjęcie
kasia_w 10:34, 26 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Kasiu a może przy tej ściance tarasu zrób podniesioną donicę Wyeksponujesz w ten sposób ładnie rośliny

Tez o tym myślałam, prawdę mówiąc, a M chętny do roboty (jak na razie). Zobaczę, jak ten pomysł przez zimę dojrzeje
kasia_w 10:34, 26 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Jasiu napisałam u mnie i Nawigatorki gdzie te lipy rosna

Gdybys przejeżdżała obok zrób proszę im zdjęcie

Ok zrobię, jeśli będę. Choć rzadko tam bywam.
ren133 10:43, 26 paź 2015

Nadrobiłam zaległości Prace tarasowe postępują ... a pogoda sprzyja więc pewnie w tym tygodniu szefowa odbiór zrobi?
Dziękuję za pomoc przy planowaniu rabaty
Pszczelarnia 10:58, 26 paź 2015

kasia_w napisał(a)
Moi drodzy

bardzo cieszy mnie, że taras zbiera już tyle komplementów
Patrzę na niego i patrzę, i cieszę się że nie wybraliśmy jednak drewna. Oczywiście ma ono swoje niepowtarzalne zalety, których nie ma kamień.

Jednak mam wrażenie, że w tak małej przestrzeni, jak nasza, wszystkie powierzchnie utwardzone w jednym materiale wyglądają bardzo dobrze.
Taras jest rzeczywiście niższy- tak chcieliśmy. Jak dojdzie do tego jeszcze delikatna konstrukcja pergoli i Eden rose na niej, będę szczęśliwa

Zastanawiam się jeszcze, co zrobić z przednią ścianką tarasu- od strony trawnika. Chyba po prostu posadzę tam rządek bukszpanowej obwódki, żeby taras wydawał się "miększy"

Fajny taras - lubię kamienne podłoża na zewnątrz, wydają mi się solidniejsze.
Mixtoorka 12:51, 26 paź 2015

kasia_w napisał(a)
Moi drodzy

bardzo cieszy mnie, że taras zbiera już tyle komplementów
Patrzę na niego i patrzę, i cieszę się że nie wybraliśmy jednak drewna. Oczywiście ma ono swoje niepowtarzalne zalety, których nie ma kamień.

Jednak mam wrażenie, że w tak małej przestrzeni, jak nasza, wszystkie powierzchnie utwardzone w jednym materiale wyglądają bardzo dobrze.
Taras jest rzeczywiście niższy- tak chcieliśmy. Jak dojdzie do tego jeszcze delikatna konstrukcja pergoli i Eden rose na niej, będę szczęśliwa

Zastanawiam się jeszcze, co zrobić z przednią ścianką tarasu- od strony trawnika. Chyba po prostu posadzę tam rządek bukszpanowej obwódki, żeby taras wydawał się "miększy"

Kasiu, taras rewelacja Mówisz, że kamień lepszy niż drewno ? Hmmmm. Po ciuchu też przyznam Ci rację Ale u mnie się nie dało I może wydam się dziwna, ale moim zdaniem drewno ma więcej wad niż zalet.
kasia_w 12:59, 26 paź 2015

Mixtoorka napisał(a)

Kasiu, taras rewelacja Mówisz, że kamień lepszy niż drewno ? Hmmmm. Po ciuchu też przyznam Ci rację Ale u mnie się nie dało I może wydam się dziwna, ale moim zdaniem drewno ma więcej wad niż zalet.

Nie wcale nie mówię, że kamień lepszy. Uwielbiam drewniane tarasy! Po prostu racjonalizuję nasz wybór. he he

Poza tym drewno egzotyczne wyszło 2 razy drożej...
Mixtoorka 13:34, 26 paź 2015

Ale ja naprawdę lubię ten kamień granitowy Uwielbiam drewniane tarasy na zdjęciach firm, które je wykonują Świeżo wyolejowane, piękne takie Nam nie dali pozwolenia na taras betonowy od granicy działki, pisaliśmy 2 razy do Ministerstwa Infrastruktury i w końcu po 2 latach na drewniany się zgodzili.
Będzie pięknie, trwale i leżąc na leżaczku będziesz sobie mogła pomyśleć... o Karolina pewnie znów szoruje szarzejący taras i wciera olej , albo szoruje ryfle Ale za to ciepło jej w kolanka hihihi. To massaranduba, mam nadzieję, że nam się sprawdzi.
Iwk4 15:57, 26 paź 2015

Podoba mi się Kasiu pomysł donic, ale obwódka z bukszpanu też by mnie kusiła
kasia_w 16:06, 26 paź 2015

Moje berberysy w porannej mgle. Uwielbiam ich kolor teraz Nawet bez słońca świecą.
Zasłużyły na indywidualny wpis