Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 11:02, 15 mar 2016

to u nas to są bliźniaki niby...bliźniaki czterolokalowe, szkoda gadać...kiedyś pokażę co to za bliźniaki. Kołchoz raczej
Mieszkam jakiś 1 km od granic Wrocławia
kasia_w 11:04, 15 mar 2016

chcę sobie uszyć bluzkę z tej tkaniny, śliczna prawda
http://skladblawatny.pl/pl/p/Zielnik-dzersej/1788
Mysza 11:07, 15 mar 2016

kasia_w napisał(a)
Karolina- mamy zimę na całego niestety, poprzycinałam co nieco i zostało na rabatach, bo pogoda taka, że nawet się nie chce sprzątnąć. Szyję bez ustanki z torbami pójdę przez te materiały.

Mój zapał do ogrodu mocno przygasł z powodu rosnących w zatrważającym tempie budynków, tuż za moim parkanem powstało blokowisko na całego. Prawdę mówiąc odechciało mi się tutaj mieszkać.... ale co robić, raczej tego nie zmienię

Kasiu współczuję blokowiska,ale może będą to jakieś niskie budynki.
Jak będziesz tam się źle czuła to się przeprowadzajcie
Gdy mieszkaliśmy w Anglii to na początku byłam w szoku, że ludzie potrafią przenieść się 3 ulice dalej.Tylko dlatego, że dom był mniejszy lub większy.
To jest tylko dom i przestrzeń stworzona dzięki nam samym.
My Polacy mamy inne podejście do tych spraw.
Nie ma co się męczyć.

Ogród tworzysz piękny i może rośliny stworzą osłonę od niechcianych spojrzeń??
Kasya 11:07, 15 mar 2016

W mojej okolicy tez się strasznie dużo buduje i coraz wiecej bloków, niby niskich ale jednak... oby jak najdłużej jak najdalej
iwka 11:10, 15 mar 2016

Kasiu, nie wiesz co tam u Niny słychać, długo się nie odzywa
Mixtoorka 11:11, 15 mar 2016

kasia_w napisał(a)
Karolina- mamy zimę na całego niestety, poprzycinałam co nieco i zostało na rabatach, bo pogoda taka, że nawet się nie chce sprzątnąć. Szyję bez ustanki z torbami pójdę przez te materiały.

Mój zapał do ogrodu mocno przygasł z powodu rosnących w zatrważającym tempie budynków, tuż za moim parkanem powstało blokowisko na całego. Prawdę mówiąc odechciało mi się tutaj mieszkać.... ale co robić, raczej tego nie zmienię

O choooorera, mówiłaś. Wiesz ja mieszkam w takim ścisku, że nie mam wyjścia, muszę to polubić. Lubię moich sąsiadów i tego się trzymam. Ale gdy wolność odbierają to boli.

Będziesz najlepiej ubraną we Wrocławiu, albo córcia pochwal się co tam pokroiłaś.
Mixtoorka 11:12, 15 mar 2016

kasia_w napisał(a)
chcę sobie uszyć bluzkę z tej tkaniny, śliczna prawda
http://skladblawatny.pl/pl/p/Zielnik-dzersej/1788

Super! dla Ciebie idealna, prawda?
kasia_w 11:15, 15 mar 2016

Mysza napisał(a)

Kasiu współczuję blokowiska,ale może będą to jakieś niskie budynki.
Jak będziesz tam się źle czuła to się przeprowadzajcie
Gdy mieszkaliśmy w Anglii to na początku byłam w szoku, że ludzie potrafią przenieść się 3 ulice dalej.Tylko dlatego, że dom był mniejszy lub większy.
To jest tylko dom i przestrzeń stworzona dzięki nam samym.
My Polacy mamy inne podejście do tych spraw.
Nie ma co się męczyć.

Ogród tworzysz piękny i może rośliny stworzą osłonę od niechcianych spojrzeń??

To nie będą niskie budynki niestety i już ich okna zaglądają w moje. Jest jakieś 300 metrów od nas dom na sprzedaż w lepszym otoczeniu. Gdybym miała gotówkę (ha ha) to już bym się przeniosła i rośliny przesadzała. Ale nie mam. I siły i energii na kolejne kredyty, remonty itd na razie też nie mam.
Niedawno kupiliśmy mieszkanie w kamienicy w mieście w stanie totalnej ruiny i wyremontowaliśmy i i urządziliśmy tutaj biuro, wiec na razie mam dość budów i remontów.

Nie chcę tutaj narzekać, jedyne co to się zdrowo nakombinuje robiąc zdjęcia ogrodu W takim otoczeniu mój skrawek ziemi nie będzie zbyt widoczny

Ostatnio siostra mi powiedziała, że gmina powinna nam przyznać kawałek ziemi do zagospodarowania bo upiększamy otoczenie. Miło
kasia_w 11:16, 15 mar 2016

Kasya napisał(a)
W mojej okolicy tez się strasznie dużo buduje i coraz wiecej bloków, niby niskich ale jednak... oby jak najdłużej jak najdalej

oby, oby
kasia_w 11:16, 15 mar 2016

iwka napisał(a)
Kasiu, nie wiesz co tam u Niny słychać, długo się nie odzywa

Nie mam pojęcia i się o też o nią martwię. Skrobnę jej smsa