Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Anda 12:01, 21 lip 2016

Kasiu, cudowne masz rabaty Dobrze, ze Limki zostawiłaś w spokoju

Ciekawe masz zdanie odnośnie Berlina. A w jakich niemieckich miastach jeszcze byłaś? Które są wg Ciebie takie historycznie zadęte?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasia_w 12:13, 21 lip 2016

Och może źle się wyraziłam, niniejszym przepraszam miasta niemieckie

Byłam m.in. w Dreźnie, Stuttgarcie, Ulm, Norymberdze i innych mniejszych miastach. Chodzi mi raczej o pewien "nowojorski" klimat, który bardzo lubię i który czuję w Berlinie. To taka mała prywatna opinia
Poza tym, jako niepraktykujący historyk sztuki uwielbiam "historyczność"

Rabaty dziękują bardzo.

kasia_w 12:14, 21 lip 2016

Ensata napisał(a)
Miałam na mysli własnie cos ala zagiel. Fajny taras od północy, chcialabym miec. Od południa mnie meczy słonce. Osobisty syn idzie na studia do Berlina, bedzie kolejny powod

Zazdroszczę synowi Także wieku...
Anda 12:24, 21 lip 2016

kasia_w napisał(a)
Och może źle się wyraziłam, niniejszym przepraszam miasta niemieckie

Byłam m.in. w Dreźnie, Stuttgarcie, Ulm, Norymberdze i innych mniejszych miastach. Chodzi mi raczej o pewien "nowojorski" klimat, który bardzo lubię i który czuję w Berlinie. To taka mała prywatna opinia
Poza tym, jako niepraktykujący historyk sztuki uwielbiam "historyczność"

Rabaty dziękują bardzo.

No coś Ty, nie masz za co przepraszać Chciałam znać po prostu Twoje zdanie. Może jest jakieś miasto, które klimatem podobne jest do Berlina, po prostu Ja ogólnie miast nie lubię, wsiowa dziołcha jezdem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 12:40, 21 lip 2016

kasia_w napisał(a)
Wiedza z Google (jest parę stron jak się wpisze domek dla trzmieli) oraz z książki Pszczoły (dla dzieci) wydawnictwo Dwie Siostry

Bardzo dobra publikacja, merytorycznie. troszkę grafikę bym inaczej zrobiła, bo jest nudna w swej manierze. Ale treść jest ok.
kasia_w 12:45, 21 lip 2016

Pszczółko
Mnie się grafika podoba, ale nie jestem specem od ilustracji.
U nas ciągle na topie.

Co więcej w praktyce- eM wyjechał z dziećmi (hurrrrraaa!) do domu rodzinnego, gdzie wczoraj do późnej nocy jego brat, pan mecenas- prywatnie pszczelarz, wraz z moimi dzieciakami wirowali miód. Podobno zabawa była pyszna, zwłaszcza żucie plastrów po miodzie
Mixtoorka 12:49, 21 lip 2016

mhmm.....,żucie plastrów wosku,mhmmm i miód kapiący po paluchach aż do łokci Ten smak jest niepowtarzalny.
kasia_w 12:49, 21 lip 2016

Anda napisał(a)

No coś Ty, nie masz za co przepraszać Chciałam znać po prostu Twoje zdanie. Może jest jakieś miasto, które klimatem podobne jest do Berlina, po prostu Ja ogólnie miast nie lubię, wsiowa dziołcha jezdem

A ja jestem skażona miastem.dziecko blokowiska. Jak się pod miasto przeprowadzaliśmy to tak, abym na dalekim horyzoncie mogła dostrzec bloki.

No i mam za swoje. Blok pod samiutkim płotem
Pszczelarnia 12:51, 21 lip 2016

kasia_w napisał(a)

Mnie się grafika podoba, ale nie jestem specem od ilustracji.
U nas ciągle na topie.

Co więcej w praktyce- eM wyjechał z dziećmi (hurrrrraaa!) do domu rodzinnego, gdzie wczoraj do późnej nocy jego brat, pan mecenas- prywatnie pszczelarz, wraz z moimi dzieciakami wirowali miód. Podobno zabawa była pyszna, zwłaszcza żucie plastrów po miodzie

Miałam o trzmielach napisać: one nawet gniazda w ziemi budują (tak jest u mnie w ogrodzie). Chciałoby się być trzmielem w twoim ogrodzie: na lawendzie i w domku.

I o historii sztuki - wiele.

I o tym, że pszczelarz wirujący nie pożuje, bo ma siatkę na głowie i ręce lepkie od miodu.

U nas książek o pszczołach wiele.

kasia_w 12:52, 21 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Miałam o trzmielach napisać: one nawet gniazda w ziemi budują (tak jest u mnie w ogrodzie). Chciałoby się być trzmielem w twoim ogrodzie: na lawendzie i w domku.

I o historii sztuki - wiele.

I o tym, że pszczelarz wirujący nie pożuje, bo ma siatkę na głowie i ręce lepkie od miodu.

U nas książek o pszczołach wiele.

cóż- mus pogadać w realu Kiedyś