Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

atena35 21:27, 05 maj 2015

Proza życia ogrodnika ale efekt superowy. Też muszę się wykantować
IzaK 11:54, 06 maj 2015

Witaj Kasiu zaglądam tutaj do Ciebie i zaglądam i w końcu postanowiłam się ujawnić...
Malowniczy masz zakątek, ale to nie dziwi skoro artystką jesteś Mi niestety ktoś tam gdzieś tam poskąpił takiego talentu - ale nie można mieć wszystkiego
Będę zaglądać
anna_p_k 12:52, 06 maj 2015

Iza masz rację artystki mają dar równiez do tworzenia ogrodu moja szwgierka pięknie maluje i poszła na studia projektowania ogrodu wówczas się ucieszyłam z myślą że mi pomoże heheh studia skończyła inż. ma ale z talentu nie korzysta wchłonął ją handel i w tym kierunku się rozwija hehe i po moich planach ogrodowych wobec niej musze sama działać... Kasiu te barwy u Ciebie cudne, zapewne te zasłony będę przeklinać bo pewnie po każdym deszczu bedą wyglądały jak brudne szmaty no muszę to jeszcze przemyśleć masz ładny barwny ogód więc może polecisz jakieś foletowe kwiatki co długo kwitą
anna_p_k 12:53, 06 maj 2015

kancik też romatyczny super wyszły jaki masz sprzęt do nich ?
mstrzes 12:59, 06 maj 2015

No pięknie u Ciebie, a u mnie wszytsko leży i czeka do weekendu.
kasia_w 13:05, 06 maj 2015

Iza, Ania
- A propos "artyzmu w ogrodzie" jak się przekonałam osobiście projektowanie ogrodu to sztuka sama w sobie, inna od wszystkiego. Tu ważna jest wiedza o roślinach, glebach itp. z którą u mnie krucho ( było przynajmniej). Ogólne wyczucie formy i koloru może trochę pomaga, ale nie załatwia sprawy Wierzcie mi dziewczyny, najlepszym nauczycielem jest ziemia i ból w krzyżu. No i Danusia U mnie ogród rodzi się w bólach i nie są to "twórcze męki" hi hi

- Do kancików mąż mi zrobił "ekstra specjalistyczny nóż do kancików" w postaci opiłowanej złamanej łopaty

-Co do kwiatków fioletowych- popytaj może bardziej doświadczonych. Bo ja działam tak raczej na czuja i pod wpływem emocji i nie przewiduję, jak to potem będzie wyglądało np. w zimie albo jak zarośnie. Dlatego w zimie mój ogródek był łysy totalnie i dlatego tez w tym sezonie prawie wszystkie roślinki musiały zmienić swoje miejsca.

Ania-Popieram gorąco pomarańczowy u Ciebie- będziesz miała oryginalnie i inaczej niż wszyscy
anna_p_k 07:51, 07 maj 2015

hehe mi też mąż sprawił sprzęt do kantów ale ostrzy to już z pół miesiąca musze się przypomnieć nie powiem nawet mu to wyszło bynajmniej kształtem bo narazie tempe na maksa
IzaK 10:14, 07 maj 2015

Kasiu uprasza się uprzejmie o więcej zdjęć
kasia_w 10:21, 07 maj 2015

IzaK napisał(a)
Kasiu uprasza się uprzejmie o więcej zdjęć

Iza- ale u mnie tak mało terenu, będę zanudzać ciągle tym samym to nikt nie przyjdzie
kasia_w 10:29, 07 maj 2015

No dobra...
to jest mój kawałek podłogi - znaczy ulubiony kawałek trawnika. No photoshop. Real color po deszczu Nieźle daje po oczach

Na reszcie trawy chwastnica bywa niestety. Ale powiedziałam to na głos- albo ona albo ja !