Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

ewakatowice 10:46, 04 maj 2015

Kasiu, no tak gryzmolić to bym chciała ale cóż nie każdy ma talent
Może grujecznik do łezki albo buk płaczący
Nie myślałaś aby na taras połozyć deski bądź płytki jest tyle fajnych, ciekawych nowczesnych rozwiązań. Może nie koniecznie trzeba burzyć..lekko zmodernizować do potrzeb
kasia_w 10:46, 04 maj 2015

Tak z innej beczki- czy spotkanie pod iglicą jest aktualne? Aga_pe, czy wiesz jak gdzie i kiedy? Nikt mnie nie zapraszał, ale chętnie przyjdę pod warunkiem że opiekę do dziecków znajdę. Chyba trawy będą co nie?
kasia_w 10:50, 04 maj 2015

ewakatowice napisał(a)
Kasiu, no tak gryzmolić to bym chciała ale cóż nie każdy ma talent
Może grujecznik do łezki albo buk płaczący
Nie myślałaś aby na taras połozyć deski bądź płytki jest tyle fajnych, ciekawych nowczesnych rozwiązań. Może nie koniecznie trzeba burzyć..lekko zmodernizować do potrzeb

Hej hej Ewa, miło Ci znów gościć. Grujecznik lub buk są piękne,ale to duże drzewa. Na tarasem to ja już 4 lata się zastanawiałam aż zaczął się całkiem sypać. Musimy go niestety rozwalić. On jest jakoś nie tak zrobiony i po prostu się rozpada. Poza tym wylali go tak wysoko pod drzwiami balkonowymi,że o deskach nie ma co marzyć. Ehh
aga_pe 11:00, 04 maj 2015

kasia_w napisał(a)

a mi mówili że 30, jak kupowałam. Ale u mnie jest chyba za duzo tych trawek- za dużo rodzjów znaczy: mam tam już kilka carex morrovi (lubię je bardzo, świetnie zimują no i są cały czas zielone- nie pozbędę się ich stąd), z tyłu dwa takie wielkie żółte carexy wychodzą (nazwa mi wypad la teraz z głowy), 2 malutkie prosa rózgowate- dopiero wychodzą. I jesze ze 3 kostrzewy tam się zpalątały.I boje się że tam powstanie taki misz masz trawiasty. No ale jak będzie za dużo to wysadzę

może podali wysokość bez kwiatostanu
Popatrzę pod Iglicą. Może mi jakiś pomysł zaświta w głowie
kasia_w 14:06, 04 maj 2015

Malgosik napisał(a)

byłam pewna, że odwiedziłaś jakiś ogród botaniczny
a jednak nie

Z cukierkowych azalii jestem w tym roku dumna- to najstarsze roślinki w moim ogrodzie, maja już 5 lat i pokazały co potrafią
Kamajla 14:11, 04 maj 2015

kasia_w napisał(a)
Tak z innej beczki- czy spotkanie pod iglicą jest aktualne? Aga_pe, czy wiesz jak gdzie i kiedy? Nikt mnie nie zapraszał, ale chętnie przyjdę pod warunkiem że opiekę do dziecków znajdę. Chyba trawy będą co nie?

Kasiu, z tego co wiem padło hasło u Wieloszki 9-go na 9. Trawy pewnie będą, myślę, że możesz czuć się zaproszona Ja jak nic nie wyskoczy też będę.
MAD 14:14, 04 maj 2015

Ale z Ciebie Artystka - celowo przez wielkie "A". Pozazdrościc talentów manualnych. I jakie drzewo wkońcu w łezce?

Pozdrawiam!
kasia_w 14:24, 04 maj 2015

Kamajla napisał(a)

Kasiu, z tego co wiem padło hasło u Wieloszki 9-go na 9. Trawy pewnie będą, myślę, że możesz czuć się zaproszona Ja jak nic nie wyskoczy też będę.

No całe szczęście, żeście znowu zbiórki na 5.30 nie wymyśliły dzięki za zaproszenie, może uda mi się wyrwać
aga_pe 14:41, 04 maj 2015

Kamajla napisał(a)

tak, tak....przeoczyłam post. Jest hasło i przychodzimy, bądź przyjeżdżamy Nie trzeba mieć zaproszeń. Jak zobaczysz rozgadaną (wręcz hałaśliwą )grupkę to my. Podchodź śmiało
aga_pe 14:43, 04 maj 2015

też się szykuję na trawy