Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 14:32, 25 maj 2017

malkul napisał(a)
jessuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ta lawendaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

spokojnie kobieto, tez taką miałaś

oj chyba jestem złośliwa i mi padnie za to
kasia_w 14:34, 25 maj 2017

Parę zdjęć z rana z telefonu

moje koktajlowe okazały się jakimiś mutantamiCoś mi się zdaje, że w szkółce porwałam nie te sadzonki, co trzeba.
W ten sposób stałam się posiadaczką 6 krzaków wielkich pomidorów, o których hodowli ani gatunku nie mam pojęcia

przedpłocie zaczyna kwitnienie. Pachnie cudownie

cfh czy po prostu nie chciało mi się posprzątać ?
kasia_w 14:54, 25 maj 2017

i jeszcze pytane za 100 punktów. Początkiem marca w trzech doniczkach wysiałam nasionka agapanta przywiezione z portugalii. Wzeszła tylko jedna jedyna siewka. Ale ale, czy to jest agapant? czy ktoś coś wie?

Magda70 15:39, 25 maj 2017

kasia_w napisał(a)
Parę ujęć sprzed 2 dni. W kółko to samo, ale trudno

Najpierw nowości:
Nasza wspaniała gmina przyznała mi darmowy kompostownik, w ramach zasług na polu ogrodnictwa Eee nie, to ściema z tymi zasługami, każdy dostanie, jak złoży wniosek
Jest szpetny, ale jest. Nie tak, jak ten piękny, dizajnerski, drewniany obiecywany od lat 3 przez eMa
Z boku zasadziłam cisy, może trochę zasłonią ten zikkurat. Jest mały, już go w połowie zapełniłam! Ale zawsze to coś, i tak się cieszę z niego. Jeśli macie jakieś pomysły na ucywilizowanie kompostownika, chętnie wysłucham

no brawo za te zaslugi
Magda70 15:43, 25 maj 2017

Masz juz owoce na pomidorach???? szok.
Lawenda cudowna
Filomena 17:11, 25 maj 2017

Agapant to niestety nie jest
ale może coś ciekawszego wykiełkowało
kasia_w 19:42, 25 maj 2017

Filomena napisał(a)
Agapant to niestety nie jest
ale może coś ciekawszego wykiełkowało

Buuu tak czułam że nie mam talentu do siania...
Katkak 08:40, 26 maj 2017

Kasia goraco namawiam na mini oczko. U siebie odpowiedziałam o kotach. Uwielbiam Twój ogród. Przedplocie cudne. Szkoda, ze ja nie mam .
Malgosik 09:05, 26 maj 2017

agapant ma takie długie liście
ale to może być coś innego, fajnego, pewnie też ciepłolubnego
co do pomidorów, to należy obrywać wszystkie liście poniżej owoców
no i jakiś silny palik by się zdał
vita 10:22, 27 maj 2017

kasia_w napisał(a)

Nasza wspaniała gmina przyznała mi darmowy kompostownik, w ramach zasług na polu ogrodnictwa Eee nie, to ściema z tymi zasługami, każdy dostanie, jak złoży wniosek
Jest szpetny, ale jest. Nie tak, jak ten piękny, dizajnerski, drewniany obiecywany od lat 3 przez eMa
Z boku zasadziłam cisy, może trochę zasłonią ten zikkurat. Jest mały, już go w połowie zapełniłam! Ale zawsze to coś, i tak się cieszę z niego. Jeśli macie jakieś pomysły na ucywilizowanie kompostownika, chętnie wysłucham

Trudno o szybką metodę zasłonięcia takiego zikkurata Właściwie to już to zrobiłaś, stoi w bardzo odpowiednim miejscu, mało rzuca się w oczy, jak cisy podrosną będzie ok. Nie wiem jak jest otwierany ten kompostownik, z boku, od góry? Na szybko to można przesłonić go np nasturcjami. Gdybym ja zdecydowała się na kompostownik, to musiałabym nabyć ich przynajmniej dziesięć! Tyle produkuję odpadów zielonych w jeden sezon