Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 11:30, 07 cze 2017

Ensata napisał(a)
Ale te róże się rozszalały na przedpłociu, pamiętam, dopiero co zamawiałaś. Szok! U MW jeszcze ma pąki, nie kwitnie

no własnei sa już wielkie a będą większe. Nie powiem, budzą zachwyt przechodniów
kasia_w 11:31, 07 cze 2017

Anda napisał(a)
MW cudowna, a Terese na przedpłociu fantastyczna. Jak się rozrośnie to dopiero będzie szał

szał zapachów, ale pielenie to koszmar
kasia_w 11:31, 07 cze 2017

Mixtoorka napisał(a)
MW elegancja sama w sobie. Przedpłocie piękne. Teresy w masie robią wrażenie. Lawendowe poźeracze zapowiadają szał. Pięknie, pięknie jak zawsze

dziękuję jak zawsze
kasia_w 11:32, 07 cze 2017

aga_pe napisał(a)

Kasia, teraz jest ciepło i wilgotno, powinna sobie poradzić. Siałam tydzień temu i już wzeszła. Też wydawało mi się, że już późno, ale kupiłam inny kolor kwiatów niż pospolita nasturcja i chciałam się przekonać, czy faktycznie taki wyrośnie

Coś Ty Aga- a jaki kolorek tej nastrucji? Wyrosła?
aga_pe 11:38, 07 cze 2017

kasia_w napisał(a)

Coś Ty Aga- a jaki kolorek tej nastrucji? Wyrosła?

Ano wyrosła. Jestem bardzo ciekawa czy faktycznie będzie miała takie kwiaty, jak opisują. To jest nasturcja niska Night & Day
Anda 11:38, 07 cze 2017

kasia_w napisał(a)

szał zapachów, ale pielenie to koszmar

Wiesz, przy różach to wystarczy trochę haczką te chwasty powyrywać. Nie musisz ich stamtąd wyciągąć. Jedynie sucho być musi, żeby się potem nie mogły z powrotem ukorzenić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 11:45, 07 cze 2017

Kasiu, strasznie daano mnie u Ciebie nie było!
Tak dawno, ze nawet tulipanów nie pochwaliłam.
Też nie sadziłam jednorodnych grup tylko mieszankę, ale moja mieszanka do Twojej się nawet nie umywała.
Przedpłocie i lawendy również cudownej urody

A skoro o urodzie mowa: wiesz, że z awatarka przypominasz mi bardzo Marion Cotillard?
kasia_w 11:50, 07 cze 2017

Hmm- te tulipany jakoś same tak wyszły- dosadzałam w tym roku, a tutaj niespodzianka- wyszły też stareI nawet się kolorami to wszystko dopasowało. Chyba dlatego, że zawsze kupuję podobne kolory
Panią musiałam sobie wyguglować- tylko Edith Piaf widziałam
Malgosik 12:30, 07 cze 2017

kasia_w napisał(a)
Dziewczyny i chłopaki- małe ostrzeżenie- podczas sobotniego pielenia przedpłocia w upale, coś mnie mocno poparzyło- mam oparzenia na udach, które wyglądają jak po barszczu sosnowskiego.Barszczu tam nie było, ale podobno wystarczą pyłki w powietrzu, zwłaszcza w upale. Jest te wiele innych pospolitych roślin fotoaktywnych, które wywołują poparzenia. Jest bardzo bolesne i nieprzyjemne. Nie polecam chwastowych robót w szortach

no tak
to ja też w szortach pieliłam ostatnio
jedynie na komary się nacięłam
odpisałam u siebie
makadamia 12:53, 07 cze 2017

Jeśli chodzi o komary, to zeszły rok był absolutnie cudowny - ani jednego nigdzie nie było przez cały sezon