Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 11:49, 05 cze 2017

Korzystając z deszczowej niedzieli zaczęłam cięcie bukszpanów. Naprawdę nie wiem, jak wyrabiają ze sprzątaniem po cięciu, ci, którzy mają buksy na żwirku...

Pałacowa i inne donice obsadzone petuniami- dziewięciopak kupiłam za 8 zł Pięknie się rozrastają

a tutaj śmietnikowy koszyk

Ensata 13:29, 05 cze 2017

Ale te róże się rozszalały na przedpłociu, pamiętam, dopiero co zamawiałaś. Szok! U MW jeszcze ma pąki, nie kwitnie
Anda 15:31, 05 cze 2017

MW cudowna, a Terese na przedpłociu fantastyczna. Jak się rozrośnie to dopiero będzie szał
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 20:33, 05 cze 2017

MW elegancja sama w sobie. Przedpłocie piękne. Teresy w masie robią wrażenie. Lawendowe poźeracze zapowiadają szał. Pięknie, pięknie jak zawsze
AniMa 13:11, 06 cze 2017

kasia_w napisał(a)
Korzystając z deszczowej niedzieli zaczęłam cięcie bukszpanów. Naprawdę nie wiem, jak wyrabiają ze sprzątaniem po cięciu, ci, którzy mają buksy na żwirku...

Urzekający widok. Super ta Pałacowa donica
aga_pe 14:23, 06 cze 2017

kasia_w napisał(a)

Podoba mi się pomysł z nastrurcją, zwłaszcza, że brakuje mi tutaj koloru.Może w przyszłym roku, teraz już chyba za późno na sianie.

Kompostownik otwiera sie z góry, a od dołu jest też taka klapka do wyjmowania gotowego kompostu. On takze jest dużo za mały na moje potrzeby ogrodowe, pewnie ze 4 bym zużyła...

Kasia, teraz jest ciepło i wilgotno, powinna sobie poradzić. Siałam tydzień temu i już wzeszła. Też wydawało mi się, że już późno, ale kupiłam inny kolor kwiatów niż pospolita nasturcja i chciałam się przekonać, czy faktycznie taki wyrośnie
Malgosik 10:05, 07 cze 2017

piękne róże
będzie lawendowy szał
ładnie sobie obsadziłaś donice
ja nie nadążam swoich podlewać
kasia_w 10:32, 07 cze 2017

Gosiu- gdybyś chciał siewki szałwii i przywrotnika, mam kilka, mogę Ci podarować, jeśli podjedziesz do mnie
kasia_w 10:35, 07 cze 2017

Dziewczyny i chłopaki- małe ostrzeżenie- podczas sobotniego pielenia przedpłocia w upale, coś mnie mocno poparzyło- mam oparzenia na udach, które wyglądają jak po barszczu sosnowskiego.Barszczu tam nie było, ale podobno wystarczą pyłki w powietrzu, zwłaszcza w upale. Jest te wiele innych pospolitych roślin fotoaktywnych, które wywołują poparzenia. Jest bardzo bolesne i nieprzyjemne. Nie polecam chwastowych robót w szortach
kasia_w 11:30, 07 cze 2017

AniMa napisał(a)

Urzekający widok. Super ta Pałacowa donica

Pałacowa-cóż budzi kontrowersje...
ale ja tam ją lubię