Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

bdan 08:23, 18 maj 2015

Madziu rabata ślicznie wyszła. A tak swoja drogą jestem ciekawa ile kulek bukszpanowych będziesz mieć w swoim ogrodzie, bo jak aż sie boję liczyć, ile u mnie ich już jest.

Teraz myślałam, żeby na rabate brzozową bukszpanów już nie kupować, ale chyba znowu kupie, bo one jednak przy suchej glebie bardziej chyba dają radę, niż choiny o których myślałam
MAD 09:16, 18 maj 2015

chojna napisał(a)
Madziu śliczna rabata. Ja osobiście też wolę buksy mniej ściśnięte

Buksy ściśnięte bardzo mi się podobały ale na dłużższą metę pomysł rzeczywiście był bez sensu. Teraz mogą spokojnie przybierac na masie. Do czerwca. A potem ciach!
MAD 09:17, 18 maj 2015

Kasya napisał(a)
sliczne fotki i sliczne różnosci
z nazwami nie pomogę niestety

Ja właśnie z nazwami tez strasznie kuleję... Wiem tylko, że to są stare odmiany. Przynajmniej 10-letnie.
MAD 09:19, 18 maj 2015

siakowa napisał(a)
ale bedziesz miec cudny widok z okna ha i my będziemy miec cudny widok pozdrawiam

Mam nadzieję, że już niedługo. Lawenda przybiera na masie z dnia na dzień...
MAD 09:23, 18 maj 2015

bdan napisał(a)
Madziu rabata ślicznie wyszła. A tak swoja drogą jestem ciekawa ile kulek bukszpanowych będziesz mieć w swoim ogrodzie, bo jak aż sie boję liczyć, ile u mnie ich już jest.

Teraz myślałam, żeby na rabate brzozową bukszpanów już nie kupować, ale chyba znowu kupie, bo one jednak przy suchej glebie bardziej chyba dają radę, niż choiny o których myślałam

W projekcie mam ich masę - ok. 90. Ale na razie wstrzymuję się z ich kupowaniem. Boję się trochę tej zarazy bukszpanowej co to jest już w Holandii i Niemczech. Na razie gospodaruję tym co juz mam, hoduję sobie swoje i zaprzyjaźnieam się z kulami cisowymi. Może jak w mega promocyjnej cenie uda mi sie znaleźć kulki buksowe to kupię... Zobaczymy.
MAD 13:46, 18 maj 2015

Zupełnie niespodziewanie okazało się, że mam do dyspozycji cztery tafle lustra w romziarach 35x130 każde... I tak się zastanawiam jak by je dobrze spożytkować. Oczywiście ogrodowo. Więc zastanawiam się "czy", "jak" i przede wszystkim "gdzie".
Malgosik 14:02, 18 maj 2015

4 lustra na murze, wszystkie w pionie, obok siebie, z jakimś niewielkim ale wyraźnym odstępem
kachat 14:04, 18 maj 2015

Malgosik dobrze gada
bdan 14:08, 18 maj 2015

MAD napisał(a)

W projekcie mam ich masę - ok. 90. Ale na razie wstrzymuję się z ich kupowaniem. Boję się trochę tej zarazy bukszpanowej co to jest już w Holandii i Niemczech. Na razie gospodaruję tym co juz mam, hoduję sobie swoje i zaprzyjaźnieam się z kulami cisowymi. Może jak w mega promocyjnej cenie uda mi sie znaleźć kulki buksowe to kupię... Zobaczymy.

Męża wysłalam do szkółki po kulki, no to dzwoni, że kulki nie za duże po 39, ale są po 15 fajne bukszpany i on to widzi, że raz, dwa sobie z nich kulkę wyrzeźbi.
Tak więc taką promocję, też można znaleźć , aż się boję co przywiezie
malkul 14:21, 18 maj 2015

przy tej lawendowej rabacie to będzie jak w ulu wiem bo mam taki lawendowy przesmyk łan i dzieciaki to szerokim łukiem omijają bo roje bzyczków tam siedzą ciągle ja za to uwielbiam hihihi