Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 10:45, 14 maj 2020

Magara napisał(a)
wszystko ładnie, wszystko pięknie i zielsko i kaczki (mogłyby być gęsi ), i 1000, ale weź no Iza w końcu zdradź co Ty tym hakonkom robisz, co im obiecujesz albo czym im grozisz że one TAKIE są??? moje wyglądają jakby im totalnie nie zależało na tym, żeby rosnąć, najlepiej się ma ta przesadzona - więc może jednak trzeba je straszyć czymś???

Kurka no, serio nie wiem Wydawało mi się, że one tak po prostu wszędzie rosną i jestem zaskoczona, że jednak nie. U mnie lekka gleba i dużo g..., ale u Kwarteta glina, a ma wielkie kępiszcza.

Kasya napisał(a)

Hiacyntowce ? Ciagle zapominam, mam tego troche

No widzisz, ja nie sadziłam, a właśnie odkryłam, że mam Całe 2 sztuki, biały i różowy. Takie same ma Kwartet, więc jakimś cudem od niej przywędrowały

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękny ogród
Ja też dołączam się do grona kochających buki ! co dzień gapię się na nie i się zachwycam

Taaak, szczególnie te wiosenne okłaczone listeczki! Mrauuuu
UrsaMaior 10:46, 14 maj 2020

April napisał(a)
Dziewczyny, piękne macie te ogrody. Dopieszczacie doskonałość. Dla mnie wzory do naśladowania.

Dzięki Jola, Ty wiesz jak to jest, właściciel same wtopy widzi

TAR napisał(a)
u mnie w 2 miejscach hakonki maja sie dobrze, tam gdzie maja najbardziej sucho i jalowo. tak wiec pozostałe wykopie i przesadze w inne miejsce a w miejsce hakon wsadze turzyce The Beatles. Nie bedzie zamierzonego efektu ale lepiej niz teraz. No chyba, ze przyjda zielone hakone i dolki im piachem wymoszcze.

The Beatles posadziłam, ale nie rosną mi kompletnie.
UrsaMaior 10:51, 14 maj 2020

makadamia napisał(a)
Napasłam oczy

Asia, latem jakieś spotkanie, co?
Gosiek33 12:50, 14 maj 2020

kwartet napisał(a)
trochę cytrynki

dąb z trybulą

Taki wysoki bodziszek... już?

Trubulę kojarzę jeśli ta ta stara, ale ten jasny, bladożółty dąb to jakaś nowość? Tam klon rośnie?
kwartet 12:59, 14 maj 2020

Ten bodziszek to jakiś żałobny one wczesne są u Galgasi to już parę tygodni temu kwitł.
Rzeczywiście rósł tam klonik powędrował na zapłocie a to jest green pillar też zaskoczył mnie kolor liści na wiosnę.
TAR 13:00, 14 maj 2020

UrsaMaior napisał(a)

The Beatles posadziłam, ale nie rosną mi kompletnie.

no to juz mam pewnosc, ze u mnie bedzie rosla

kurde nijak nie znajde miejsca na te dwa buki, kupie pierwszego, ktory sie trafi. tym bardziej, ze Rohana W / Rohanii posadzilam ostatnio i na Black Swana tez mam zapędy. A juz mam przeciez w ogrodzie 5 bukow. Nie lubie tak sie ograniczac, moze jakiegos tamaryszka wykrzacze do firmy. Akurat wypadły w firmie 2 roslinki i tamaryszek by sie nadal idealnie. To jest mysl.
Gosiek33 13:25, 14 maj 2020

kwartet napisał(a)
Ten bodziszek to jakiś żałobny one wczesne są u Galgasi to już parę tygodni temu kwitł.
Rzeczywiście rósł tam klonik powędrował na zapłocie a to jest green pillar też zaskoczył mnie kolor liści na wiosnę.

Właśnie z ogrodu wróciłam i znalazłam identyczne na moim dębie, i teraz kojarzę - klona na zapłocie przeniosłaś a tu wsadziłać zamawianego green pillara

Skleroza nie boli... tylko nogi

Widziałaś trzmielinę u mnie specjalnie dla Ciebie z miarką - 135 najdalsze gałązki mają - da się ją ciąć?
Gosiek33 13:32, 14 maj 2020

Przez te wasze różności poszłam do ogrodu powzdychać do mojego buczka, takiego najzwyklejszego czerwonego. Kiedyś będzie tu rósł wielki las - buk, klony, dęby.

Dobrze, że kilka kloników też mam
UrsaMaior 13:37, 14 maj 2020

Hahaha zawsze można dosadzić;D
TAR 14:31, 14 maj 2020

Gosiu gdzie jak gdzie ale u Ciebie przeciez mnostwo miejsca na chciejstwa buki tez