Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Gosiek33 14:56, 14 maj 2020

Żarty się Was trzymają
TAR 14:59, 14 maj 2020

jakie zarty, ja to serio zobacz sama chce wykopac tamaryszka by ustapil miejsca buczkowi i jeszcze dwa swierki niebieskie mi nie pasuja to moga wyleciec. na pewno masz gdzies miejsce, przeciez nie jest u Ciebie tak zarosniete.
Gosiek33 15:13, 14 maj 2020

Zobaczyłam oczami wyobraźni jak te drzewa w końcu urosną

Posadziłam jednego tamaryszka w plecach grujecznika, już nie przesadzę
TAR 15:24, 14 maj 2020

Gosia nim one urosna to twoje prawnuki dopiero beda narzekac grujecznika jednego musialam wysadzic, nie chcial mi rosnac w dobrej ziemi, pojdzie wiec w slabsza. pamietam, ze na poprzednim ugorze rosl jak dziki. ani troche te opisy sie nie sprawdzaja, ktos powinien to poweryfikowac. z jarzabami mialam to samo, po przesadzeniu weekendowym w piasek normalnie objetosci nabraly, jakby korzen oddechu dostal. A opis, ze w mokre i zyzne.
Pszczelarnia 15:42, 14 maj 2020

kwartet napisał(a)
Misy dla wszelakiego zwierza poprawienia mikroklimatu i dla ładności oczywiście.

A skąd są te misy? Jakieś źródło? Widzę same plusy posiadania mis w ogrodzie.

UrsaMaior 15:44, 14 maj 2020

Fajne są, też zamówiłam
Pszczelarnia 15:47, 14 maj 2020

TAR napisał(a)
Gosia nim one urosna to twoje prawnuki dopiero beda narzekac grujecznika jednego musialam wysadzic, nie chcial mi rosnac w dobrej ziemi, pojdzie wiec w slabsza. pamietam, ze na poprzednim ugorze rosl jak dziki. ani troche te opisy sie nie sprawdzaja, ktos powinien to poweryfikowac. z jarzabami mialam to samo, po przesadzeniu weekendowym w piasek normalnie objetosci nabraly, jakby korzen oddechu dostal. A opis, ze w mokre i zyzne.

A ja o jarzębach zawsze słyszałam, marna ziemia i liche stanowisko i dlatego od nich zaczęłam przygodę z drzewami. I od buka czerwonego jednego.
TAR 15:49, 14 maj 2020

Pszczelarnia napisał(a)

A ja o jarzębach zawsze słyszałam, marna ziemia i liche stanowisko i dlatego od nich zaczęłam przygodę z drzewami. I od buka czerwonego jednego.

no wlasnie tak mi sie tez zdawalo po obserwacjach gdzie rosly ale posluchalam sie madrych ksiazek i opisow a nie swojej intuicji. 2 lata biedaki sie meczyly. teraz maja zmieniona miejscowke i obstawiam, ze beda rosly pieknie.
Pszczelarnia 15:51, 14 maj 2020

UrsaMaior napisał(a)
Fajne są, też zamówiłam

où?

TAR 15:53, 14 maj 2020

UrsaMaior napisał(a)
Fajne są, też zamówiłam

jeszcze nie zamowilam, bo mam niecny pomysl wymurowania pod brzoza ceglanej scianki i zawieszenie misy ciurkadlowej albo zrobienie sciany wodnej i plumpki. na razie kombinuje ale mezatemu nie mowie co by mi nie stękal, ma najpierw taras w lezakowni wyprodukowac i chodniki porobic w warzywniaku. pozniej sie dowie