Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 17:43, 08 lis 2016

Gosia, dziś świeciło prawie cały dzień, ale ostatnio raczej szaro-buro. Trawnik mam. U mnie w większości cień, mieszanka ziaren była jakaś specjalna na takie miejsca...zaraz sprawdzę.

Ok, mam, to Barenbrug Shadow Gazon. Rośnie bez problemu. No, może najbliżej brzóz jest trochę mniej soczysty, ale cień mu niestraszny.
malgol 18:34, 08 lis 2016

A jak myślisz, pod sosnami da radę? Nawet nie pod samymi ale w pobliżu? Mi na jesień prawie zanika a wiosna stałe dosiewac muszę już siły nie mam
malgol 18:35, 08 lis 2016

Danusia pisała o mieszance Majestic Royal ale ona strasznie droga. Nawet bym zaryzykowala ta kasę ( 600 zł za 10 kg a mniejszych opakoan nie ma) ale nie wiem czy to kwestia cienia czy np korzeni sosen?ponoc ciągną się szeroko od pnia...
UrsaMaior 18:48, 08 lis 2016

Hmmm...nie wiem, bo u mnie wszystkie drzewa są w rabatach, ale jeśli chcesz to jutro spojrzę jak wyglądają miejsca, w których sosny są najbliżej trawy. Wydaje mi się, że większy problem jest z brzozami...
malgol 19:01, 08 lis 2016

U mnie brzozy są na rabatach , ale wszystko tam rośnie jak trzeba, nawet jak linii kroplujacej nie było to roslo...Sosny też są na rabatach, ale korony sięgają już poza rabaty, na trawnik i tam jest problem
MirellaB 09:24, 09 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Z kasztanowca (chorego) palę lub wywalam do śmieci, z dębów pozbierałam i wyściółkowałam rh, azalie i klony palmowe, a to co teraz leci z brzóz zostanie już na rabatach. Lubię taki przysypany ogród

Ja staram się granic, ale na rabatach z kamyczkiem ręczna robota zbierania
UrsaMaior 09:33, 09 lis 2016

Mirella, kup sobie dmuchawę/odkurzacz do liści. Ja też mam rabaty wysypane grysem granitowym, nie wyobrażam sobie skubania ich po listku, a taką dmuchawą myk myk i gotowe! To samo na rabacie różanej, wściec się można grabiąc, ciuchy porwane, oko można stracić, a dmuchawą idzie szybko i bezboleśnie
malgol 10:48, 09 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Mirella, kup sobie dmuchawę/odkurzacz do liści. Ja też mam rabaty wysypane grysem granitowym, nie wyobrażam sobie skubania ich po listku, a taką dmuchawą myk myk i gotowe! To samo na rabacie różanej, wściec się można grabiąc, ciuchy porwane, oko można stracić, a dmuchawą idzie szybko i bezboleśnie

Jedyny jej minus to ciężar u mnie eM odkurza bo ja nie daje rade tym machać
UrsaMaior 12:46, 09 lis 2016

Bardzo dobrze, czyli dbasz o jego kondycję;D Wiesz co, ta moja jakaś specjalnie ciężka nie jest...ale i tak chłopa zaganiam
malgol 12:59, 09 lis 2016

Pewnie gdybym się zawzięła to tez dałabym rade, jak kazda kobieta daję radę ze wszystkimAle po co? Jak za dużo pokażesz ,że umiesz to już tak zostanie Niech czuje się potrzebny