Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Mary 12:21, 08 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)

Śmiej się, śmiej Pojedziesz to sama zobaczysz!

Pewnie Jeszcze nie ma kwiatków, ale widziałam na żywo u Kwarteta, bardzo fajne płatki, takie delikatne rurki. Wygląda ekstra.

Ostatni raz byłam tam z Wami chyba w 2019. Coś się zmieniło?
Mary 12:26, 08 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)
Stan aktualny

Gdyby nie ślady na trawniku to uznałabym, że nic nie przesuwałaś.
Co to za dereń? kwitnie w lipcu na pierwszym zdjęciu po lewej?
Czy turzyca sabińska i cienista to to samo?
UrsaMaior 12:40, 08 lip 2023

Judith napisał(a)
Szybka akcja, lubię to
A rabata wygląda, jakby była taka od dawna . Co tam dosadzilas?

Brunery, dwie białe choiny, tiarelle, epimedia, bodziszki nodosum Deep Purple i żałobny Margaret Wilson, kilka sabińskich Thinny Thin, świecznicę, parę host, dwie wietlice kolorowe, długosza królewskiego, astry Eastern Star, jarzmianki białe i bordowe. Dorzucę jeszcze żurawkę Dark Secret. Lista długa, ale jak się patrzy na rabatę, to pusto
UrsaMaior 12:42, 08 lip 2023

Mary napisał(a)

Ostatni raz byłam tam z Wami chyba w 2019. Coś się zmieniło?

Nooo, i to sporo. Tam są teraz dwie szkółki, jedna Przemka, druga Bianki, rozdzielone płotem, więc najpierw oblatuje się jedną, a potem drugą.
UrsaMaior 12:44, 08 lip 2023

Mary napisał(a)

Gdyby nie ślady na trawniku to uznałabym, że nic nie przesuwałaś.
Co to za dereń? kwitnie w lipcu na pierwszym zdjęciu po lewej?
Czy turzyca sabińska i cienista to to samo?

To młody Satomi.

Tak, carex umbrosa ssp. sabynensis. Ona jest zielona. Istnieje jeszcze odmiana z białym paseczkiem, Thinny Thin.
UrsaMaior 15:51, 08 lip 2023

Komisja w składzie Agatorek, Mrokasia, Kwartet i April orzekła, że teraz należy powiększyć rabatę sąsiednią, tę pod miłorzębem. Żeby głupio nie było. Także ten...sytuacja jest dynamiczna

Dziewczyny, dzięki za odwiedziny i dary!
Judith 16:08, 08 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)

Brunery, dwie białe choiny, tiarelle, epimedia, bodziszki nodosum Deep Purple i żałobny Margaret Wilson, kilka sabińskich Thinny Thin, świecznicę, parę host, dwie wietlice kolorowe, długosza królewskiego, astry Eastern Star, jarzmianki białe i bordowe. Dorzucę jeszcze żurawkę Dark Secret. Lista długa, ale jak się patrzy na rabatę, to pusto

OMG! Sporo tego .
Gdy ja patrzę na tę rabatę, nie widzę pustki
Agatorek 21:07, 08 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)
Komisja w składzie Agatorek, Mrokasia, Kwartet i April orzekła, że teraz należy powiększyć rabatę sąsiednią, tę pod miłorzębem. Żeby głupio nie było. Także ten...sytuacja jest dynamiczna

Było mi bardzo miło Cię poznać na żywo . Kolejny raz kogoś tak poznaję i kolejny raz czuję się jakbyśmy znały się już ładnych kilka lat. Takie płynne przejście .

Ogród Izy zachwyca ❤️. Ja nie wiem, jak ona to robi, ale ma tak wyrośnięte klony palmowe i inne krzewy typu derenie, że aż po prostu ściska człowieka w środku. Z zazdrości . Magnolia Elizabeth to jakiś potwór. Za chwilę będzie wielkością konkurować z dębami. Hakonki rosną zapewne na sterydach, to niemożliwe, żeby rosły tak naturalnie .
Cóż tu długo opisywać, pięknie jest.

Iza, tą sąsiednią rabatę koniecznie musisz poszerzyć. Także do roboty!

Też mam kilka fotek, a co

Agatorek 21:08, 08 lip 2023

Mary 22:55, 08 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)

Agatorek, Mrokasia, Kwartet i April. Kazałyście Izie powiększać kolejną rabatę? Dajcie dziewczynie odpocząć chwilę. Zamęczy się. Jeszcze pewnie po serek będzie musiała pojechać, bo czymś tę powiększoną rabatę obsadzić musi. Litości nie macie!