Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 08:49, 11 lip 2023

Kokesz napisał(a)

Sliczna róża znasz jej nazwę?
Przepiękne macie ogrody zupełnie inne a oba mi się na równi podobają

Zdaje się, że Herzogin Christiana
Dzięki! Taaa, u Anki jest kwiecie i słońce, u mnie wręcz przeciwnie
UrsaMaior 08:49, 11 lip 2023

lilarose napisał(a)

ej, Szczęśliwice przecież!

No to trzeba wybrać datę i jazda
UrsaMaior 08:59, 11 lip 2023

Magara napisał(a)

Ale ta jyskowa sofa mnie intryguje, już kilka razy na niej oko zawieszałam na dłużej, na kompatybilnych z nią fotelach takoż, a później się poddawałam.
Będziesz ją mieć w jednym miejscu czy przestawiać? I jakie plany na zimowanie? Będziesz chować na zimę/już nie chowałaś i przeżyła? I da się na tym wysiedzieć chociaż pół minuty bez tekstyliów pod tyłkiem???

Zacznę od tego, że jestem delikates. Nie znoszę kiedy coś mnie uwiera! Na własnym tyłku przetestowałam wygodę tych mebli dzięki temu, że Kwartet ma od kilku sezonów fotele. Są naprawdę wygodne, nic się nie wpija, ona nie ma na nich żadnych poduszek, ja na mojej sofce też nie.
Nie jestem pewna czy Kwartet chowa swoje fotele na zimę, wątpię, ale zapytam.
Stoi w miejscu ławki, tyle, że poza rabatą. Jest lekka, więc kiedy zajdzie potrzeba, można ją przestawić. Na zimę pewnie schowam, albo postawię pod okapem na tarasie.
UrsaMaior 09:00, 11 lip 2023

Kasya napisał(a)

Ta ławka ma duzy plus ze jest przejrzysta i nie zacienia trawnika

Hehhehe dowcipy się Ciebie trzymają
UrsaMaior 11:51, 11 lip 2023

Pada u Was? U mnie chmury...

Gruszka_na_w... 13:12, 11 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)
Dovastonii Aurea

Mam tego cisa u siebie od 10 lat w wersji zielonoigiełkowej. Miał trochę pecha, bo dwukrotnie zmieniałam mu miejscówkę. Ma teraz ok. 170 cm. Tempa wzrostu to on nie ma imponującego, ale swoim kształtem świetnie się wpisuje w rabaty swobodne.
Niech rośnie ku chwale Twojego ogrodu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 13:13, 11 lip 2023

od wczoraj wieczora do rana i teraz znowu chmury sie zbieraja, nie narzekam co to za przetaczniki, mam cos podobnego u siebie, takie diable widły
UrsaMaior 13:17, 11 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam tego cisa u siebie od 10 lat w wersji zielonoigiełkowej. Miał trochę pecha, bo dwukrotnie zmieniałam mu miejscówkę. Ma teraz ok. 170 cm. Tempa wzrostu to on nie ma imponującego, ale swoim kształtem świetnie się wpisuje w rabaty swobodne.
Niech rośnie ku chwale Twojego ogrodu.

Widziałam tego zielonego, też mieli. Dobre wieści z tempem wzrostu, pasowałby mi taki niewielki
UrsaMaior 13:21, 11 lip 2023

TAR napisał(a)
od wczoraj wieczora do rana i teraz znowu chmury sie zbieraja, nie narzekam co to za przetaczniki, mam cos podobnego u siebie, takie diable widły

A u mnie chmury i nic z tego nie wynika

To przetacznikowce, bardzo możliwe, że Adoration. Przetaczniki u mnie nie rosną, niestety.
Kokesz 13:29, 11 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)
Pada u Was? U mnie chmury...

Piękna czy to Bubblegum?
Masz ją w słońcu?
Zastanawiam się czy da radę w cieniu?