Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Mary 22:40, 12 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)
Hosta, która wygląda jak upudrowana

Bardzo ładna hosta. Jeśli jeszcze do tego ma białe kwiaty to chciałabym o nazwę odmiany prosić.
Mary 22:50, 12 lip 2024

April napisał(a)
Uff, ulga że się na blond przerobiłam
Moje rude wiewióry też wredne, szyszkami rzucają. I za nic im była solidarność rudzielców

Iza, pięknie masz, fajne fotki. Muszę się jakoś wybrać, może w przyszłym tygodniu. Do siebie też już zapraszam, choć od ponad miesiąca nic nie zrobiłam w ogrodzie. Chwasty mojego wzrostu, rośliny nie podparte pokładają się jak chcą, suchelce nie wycięte... ale nic to. Nadrobię w przyszłym roku

No nie. To jakoś tak dziwnie. Koty też przefarbujesz na blond?
Próbowałam blond. Przez chwilę był, ale potem ciągle rude odcienie wychodziły. Do tego chłodny odcień siwych odrostów, które widzę już po tygodniu. Wyraźnie kontrastują z ciepłymi odcieniami rudego. Więc żegnam się z farbowaniem. Zobaczymy jak długo wytrwam.
Kordina 22:52, 12 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)

On do jaskrowatych należy. Kwiatki prze-ślicz-ne!

Nic mi nie mów, ja teraz oznaczam wszystko co sadzę, bo nie mogę już sobie ufać. Rok temu kupiłam Alden Biesen z myślą o konkretnym miejscu. Przyszła, idę sadzić, a tam Alden Biesen, którą tam posadziłam rok wcześniej. Także tak. Teraz wtykam karteczki i robię fotki dokumentalne rabat.

Ha, ha, ha, splułam monitorek, a Ty rozwaliłaś system
Ja idę z moim segregatorem jak wciskam nową roślinkę i piszę nazwy, najlepiej ołówkiem i takim symbolicznym rysuneczkiem, jak przesadzam (a robię to często, zbyt często) wygumkuję
Magara 23:07, 12 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)

Nic mi nie mów, ja teraz oznaczam wszystko co sadzę, bo nie mogę już sobie ufać. Rok temu kupiłam Alden Biesen z myślą o konkretnym miejscu. Przyszła, idę sadzić, a tam Alden Biesen, którą tam posadziłam rok wcześniej. Także tak. Teraz wtykam karteczki i robię fotki dokumentalne rabat.

Fajnie, że się przyznajesz do takich akcji
Uśmiałam się Trochę przez łzy
UrsaMaior 01:28, 13 lip 2024

Ooo leje!
Kasya 02:22, 13 lip 2024

U mnie też a do tego grzmi i błyska… spać nie można…

Bodziszek zalobny, zwykle bardziej czarne

A gdzie zakupy robiłaś ?
UrsaMaior 08:43, 13 lip 2024

Żałobny fajny, ma pełny kwiatek. W Zielonych.
BeataDebek 08:44, 13 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)

Nie, nie, kup normalny a nie granulowany albo idź do najbliższej stajni i pozbieraj z padoku.

To sprubje je wysciolkować kompostem lekko przemieszam z ziemią żeby juz ich nie wykopywać kolejny raz..u mnie padało rano teraz wieje chyba rzadne drzewo tak nie szumi na wietrze jak brzozy
Kasya 08:45, 13 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)
Żałobny fajny, ma pełny kwiatek. W Zielonych.

No tak myślałam że wynalazki to tylko tam
UrsaMaior 09:12, 13 lip 2024

BeataDebek napisał(a)

To sprubje je wysciolkować kompostem lekko przemieszam z ziemią żeby juz ich nie wykopywać kolejny raz..u mnie padało rano teraz wieje chyba rzadne drzewo tak nie szumi na wietrze jak brzozy

Wyściółkuj albo zrób dookoła fosę i wypełnij kompostem.

Tak, farforcle brzozowe mam nawet w gaciach, lecz dla brzóz jestem gotowa na każde poświęcenie