Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

BeataDebek 21:15, 12 lip 2024

Greenhills tylko akurat w poprzednim miejscu to prawdziwa patelnia od rana do zachodu słońce,aureolę mam od północy siedzi w żółtym piachu wymieszanym z kora orzekompowtowana i też rośnie jak goopia a te zielone paskudy tyle dobroci i grymasza jak w nowym miejscu się nie rusza to koniec poddaje się;(w te upały to zazdroszczę tym co mają klimatyzację...jeszcze trochę to zbiore dzieci i będziemy spać w aucie he he
UrsaMaior 21:15, 12 lip 2024

Kasya napisał(a)

A nie wiem co to
Bodziszek taki granatowy ?

Taka japońska, leśna roślinka do cienia
Jaki bodziszek?
UrsaMaior 21:17, 12 lip 2024

BeataDebek napisał(a)
Greenhills tylko akurat w poprzednim miejscu to prawdziwa patelnia od rana do zachodu słońce,aureolę mam od północy siedzi w żółtym piachu wymieszanym z kora orzekompowtowana i też rośnie jak goopia a te zielone paskudy tyle dobroci i grymasza jak w nowym miejscu się nie rusza to koniec poddaje się;(w te upały to zazdroszczę tym co mają klimatyzację...jeszcze trochę to zbiore dzieci i będziemy spać w aucie he he

Bardzo dziwne... Ja wrzucam szpadel obornika lub kompostu, mieszam z moim rodzimym piachem i to wszystko. A wilgoć mają? Ja na patelni, to może zbyt sucho? Sadzonki porządne?
BeataDebek 21:42, 12 lip 2024

Może ten obornik bedzie złotym środkiem i rusza mam tylko taki w granulkach ale chyba też ok
TAR 21:47, 12 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)

On do jaskrowatych należy. Kwiatki prze-ślicz-ne!

Nic mi nie mów, ja teraz oznaczam wszystko co sadzę, bo nie mogę już sobie ufać. Rok temu kupiłam Alden Biesen z myślą o konkretnym miejscu. Przyszła, idę sadzić, a tam Alden Biesen, którą tam posadziłam rok wcześniej. Także tak. Teraz wtykam karteczki i robię fotki dokumentalne rabat.

ja mam od wiosny tabliczki ale jakos weny nie bylo zeby powtykac, ciagle zmiany. Wiec tez robie zdjecia na bieząco
Agatorek 22:00, 12 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)

Nic mi nie mów, ja teraz oznaczam wszystko co sadzę, bo nie mogę już sobie ufać. Rok temu kupiłam Alden Biesen z myślą o konkretnym miejscu. Przyszła, idę sadzić, a tam Alden Biesen, którą tam posadziłam rok wcześniej. Także tak. .

Leżę i kwiczę
UrsaMaior 22:14, 12 lip 2024

BeataDebek napisał(a)
Może ten obornik bedzie złotym środkiem i rusza mam tylko taki w granulkach ale chyba też ok

Nie, nie, kup normalny a nie granulowany albo idź do najbliższej stajni i pozbieraj z padoku.
UrsaMaior 22:15, 12 lip 2024

Agatorek napisał(a)

Leżę i kwiczę

Ja też kwiczałam i rozważałam palnięcie się młotkiem w czoło
Mary 22:36, 12 lip 2024

TAR napisał(a)
Hmm ja to juz na glowie mialam chyba kazdy kolor od czarnego po brazy, czerwienie, fiolety, zielenie i ostatecznie skonczylam tym na poczatku blondem
pamietacie ten wynalazek chna / henna. Pieknie na rudo farbowala ale jak po tym zrobilam farbe w kolorze orzech włoski to zielone mi wyszły Zdarzylo sie tez, po rozjasnieniu na blond poszlam na basen i tez zielona wyszlam po kapieli

Ech chcialoby sie czas cofnac do tych szalenstw

Ja wiedziałam, że jestem Anną, ale nie wiedziałam, że tą z Zielonego Wzgórza.
Mary 22:38, 12 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)

On do jaskrowatych należy. Kwiatki prze-ślicz-ne!

Nic mi nie mów, ja teraz oznaczam wszystko co sadzę, bo nie mogę już sobie ufać. Rok temu kupiłam Alden Biesen z myślą o konkretnym miejscu. Przyszła, idę sadzić, a tam Alden Biesen, którą tam posadziłam rok wcześniej. Także tak. Teraz wtykam karteczki i robię fotki dokumentalne rabat.

I przed każdym wyjściem po serek sprawdzasz czy co już masz na tych forkach i karteczkach, żeby przypadkiem nie kupić drugi raz.