Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród pod lasem

UrsaMaior 23:58, 21 lip 2024

Aaa na nową rabatkę przy ognisku, z której wyleciały kelseye giganty
Magara 00:04, 22 lip 2024

Nowa rabatka? Pierwsze słyszę

P.S. A "kelseye" czymkolwiek są (google nie wie) gdzie wyleciały?
UrsaMaior 00:16, 22 lip 2024

Jeszcze o niej nie wspominałam Derenie Kelsey, które miały być małe, urosły do takich rozmiarów, że zostały wyekspediowane do Łucji. Chcę tam coś niższego, póki co jest poletko Akebono, trawy, na tyłach kilka lisich ogonów. Nie spieszę się
UrsaMaior 20:33, 22 lip 2024

Powiem Wam, że dzień bez szkółkingu dniem znacznie mniej męczącym. Dziś zespół w składzie ja, Kwartet i Łucja wybył w stronę zupełnie inną niż zwykle. Moje mocne postanowienie o zaprzestaniu zakupów okazało się dość słabe w zderzeniu z zapachem orszeliny. A potem zaatakował ginkgo Blagon. Z dzyndzelkami obiedki nie było już sensu walczyć.

Makao 20:38, 22 lip 2024

Orszelina - super wybór. Obłędny zapach. Niestety mi wymarzła
TAR 20:42, 22 lip 2024

Orszelina zajefajna. U mnie maja jak paczki w masle. Dwie pod rynna reszta na bagiennej. Lubia wode. Pachna cudownie. Choc wiosna myslalam, ze przemarzly. Moje obiedki jeszcze bez dzyndzli. A milorzab cudny.
UrsaMaior 21:33, 22 lip 2024

Tak, mam już dwie, jedna z białymi kwiatostanami, które właśnie zaczynają się otwierać i druga z listkami nakrapianymi, Creel's Calico. Ta dzisiejsza udana, ładnie cięta od dołu, więc dość rozkrzewiona.
Obiedka cudna, co ona lubi?
TAR 22:34, 22 lip 2024

W sumie nie jest wymagajaca. Mam ja na roznych stanowiskach. W sloncu, cieniu, w suchym i mokrym. W mokrym slonecznym mi najlepiej rosla.
UrsaMaior 22:43, 22 lip 2024

Aa to ok. Czyli półcień jej nie zabije?
Magara 23:19, 22 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)
Jeszcze o niej nie wspominałam Derenie Kelsey, które miały być małe, urosły do takich rozmiarów, że zostały wyekspediowane do Łucji. Chcę tam coś niższego, póki co jest poletko Akebono, trawy, na tyłach kilka lisich ogonów. Nie spieszę się

No nie bądź wydra, pisz o nowej rabatce
Hasło dereń kelseyi - google zna Fajne one
Nowe zakupki - Iza, jak dużą masz tą pustą lodówkę?
Ja dziś byłam w moim ulubionym składzie węgla i przycmentarnej kwiaciarni - nie kupiłam nic bo nie było na czym oka nawet zawiesić