Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 12:44, 09 lip 2026

U mnie lecą konary po 2 metry. Dąb jest buraków, ale oni to mają gdzieś. Wyczytałam, że przed wycięciem suchych gałęzi trzeba wezwać do tego właścicieli. Jeśli tego nie zrobią w podanym terminie, wkraczam ja.
TAR 13:04, 09 lip 2026

To samo, ale ja zadzwonie do tego wlasciciela oczka i tylko zapytam czy mozna, oni raczej nie robia problemow. Tak naprawde to oni powinni to zrobic ale maja weża w kieszeni zeby kase wydac, wiec tez nie powinni miec przeciwko jesli chce ja to zrobic.
Ale tak, trzeba poinformowac, pisemnie zeby miec potwierdzenie na buraka. Z normalnymi rozmawia sie przez plot albo przez telefon. Albo tnie sie wspolnie a potem wychyla buteleczke zóltego trunku
mrokasia 13:15, 09 lip 2026

TAR napisał(a)
To samo, ale ja zadzwonie do tego wlasciciela oczka i tylko zapytam czy mozna, oni raczej nie robia problemow. Tak naprawde to oni powinni to zrobic ale maja weża w kieszeni zeby kase wydac, wiec tez nie powinni miec przeciwko jesli chce ja to zrobic.
Ale tak, trzeba poinformowac, pisemnie zeby miec potwierdzenie na buraka. Z normalnymi rozmawia sie przez plot albo przez telefon. Albo tnie sie wspolnie a potem wychyla buteleczke zóltego trunku

Tiaaa, albo się ustala, że faktycznie trzeba wyciąć/przyciąć, właściciel ma to zrobić, nie robi bo ciągle nie ma czasu więc Ty to robisz a on nasyła na Ciebie policję...
TAR 13:33, 09 lip 2026

no co ty??? to juz wredne swinstwo
mrokasia 13:47, 09 lip 2026

TAR napisał(a)
no co ty??? to juz wredne swinstwo

nooo...
UrsaMaior 13:50, 09 lip 2026

Papier musi być, nigdy nie wiadomo z kim się ma do czynienia. Chyba, że z góry wiadomo, że z burakami, jak u mnie.
JoannA 14:26, 09 lip 2026

UrsaMaior napisał(a)

Masz dobre oko To gilenia stipulata, kwitnie później niż trifoliata, więc warto mieć obie, żeby dłużej pocieszyć się kwiatuszkami

No cudna jest to trudno nie wypatrzeć
Mus jej teraz poszukać co zapewne łatwe nie będzie.
Mam prośbę. Gdybyś była u Ulinskich to zapytaj czy mają metasekwoje chińską. Pisałam do nich ale odpowiedzi brak.
mrokasia 14:49, 09 lip 2026

JoannA napisał(a)

No cudna jest to trudno nie wypatrzeć
Mus jej teraz poszukać co zapewne łatwe nie będzie.
Mam prośbę. Gdybyś była u Ulinskich to zapytaj czy mają metasekwoje chińską. Pisałam do nich ale odpowiedzi brak.

Joasiu, byłam w weekend u Ulińskich w Kozerkach i mieli metasekwoje ale nie wiem nic poza tym - koleżanka buszowała w drzewach i pytała czy metasekwoja to wielka rośnie - stąd wiem, że mają . Może zadzwoń i dopytaj.
UrsaMaior 14:57, 10 lip 2026

Ihaaa, leje!!!

TAR 15:10, 10 lip 2026

no to teraz kup maczete, bo trzeba bedzie sie przedzierac tak ruszy