Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 12:44, 09 lip 2026

U mnie lecą konary po 2 metry. Dąb jest buraków, ale oni to mają gdzieś. Wyczytałam, że przed wycięciem suchych gałęzi trzeba wezwać do tego właścicieli. Jeśli tego nie zrobią w podanym terminie, wkraczam ja.
TAR 13:04, 09 lip 2026

To samo, ale ja zadzwonie do tego wlasciciela oczka i tylko zapytam czy mozna, oni raczej nie robia problemow. Tak naprawde to oni powinni to zrobic ale maja weża w kieszeni zeby kase wydac, wiec tez nie powinni miec przeciwko jesli chce ja to zrobic.
Ale tak, trzeba poinformowac, pisemnie zeby miec potwierdzenie na buraka. Z normalnymi rozmawia sie przez plot albo przez telefon. Albo tnie sie wspolnie a potem wychyla buteleczke zóltego trunku
mrokasia 13:15, 09 lip 2026

TAR napisał(a)
To samo, ale ja zadzwonie do tego wlasciciela oczka i tylko zapytam czy mozna, oni raczej nie robia problemow. Tak naprawde to oni powinni to zrobic ale maja weża w kieszeni zeby kase wydac, wiec tez nie powinni miec przeciwko jesli chce ja to zrobic.
Ale tak, trzeba poinformowac, pisemnie zeby miec potwierdzenie na buraka. Z normalnymi rozmawia sie przez plot albo przez telefon. Albo tnie sie wspolnie a potem wychyla buteleczke zóltego trunku

Tiaaa, albo się ustala, że faktycznie trzeba wyciąć/przyciąć, właściciel ma to zrobić, nie robi bo ciągle nie ma czasu więc Ty to robisz a on nasyła na Ciebie policję...
TAR 13:33, 09 lip 2026

no co ty??? to juz wredne swinstwo
mrokasia 13:47, 09 lip 2026

TAR napisał(a)
no co ty??? to juz wredne swinstwo

nooo...
UrsaMaior 13:50, 09 lip 2026

Papier musi być, nigdy nie wiadomo z kim się ma do czynienia. Chyba, że z góry wiadomo, że z burakami, jak u mnie.