Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Toszka 13:47, 25 lip 2017

Dostałam wiadomość o wietlicy - i co? Miałam rację, że to jakiś pech z nią
malgol 14:33, 25 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)

A ja chyba tez mam te jeżówki, z opisu wnioskuje,ale u mnie po 2 latach część zmnieniło się w różowe...nie wiem co to za zjawisko?
Cykne fotke jak przestanie lac
UrsaMaior 14:50, 25 lip 2017

Toszka napisał(a)
Dostałam wiadomość o wietlicy - i co? Miałam rację, że to jakiś pech z nią

No wkurzyłam się. Przekonywali mnie jeszcze, że to ta, więc kazałam im odpalić net. A oni dalej, że to przywiozła pani, która im podpisuje rośliny i że one zielone, bo w cieniu stały!
Toszka 14:51, 25 lip 2017

Gosiu
Częstym w przypadku odmian zjawiskiem jest mutacja zwrotna, czyli rewersja. Jest to powrót do wyglądu rośliny pierwotnej, z której powstała odmiana
UrsaMaior 14:52, 25 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Aaa no to te mam. Jeden krzaczek mi się ostał po zimie. A miałam 7 szt Śliczne są.

No co Ty? A u Ciebie wygwizdowo czy raczej osłonięte miejsce?

malgol napisał(a)

A ja chyba tez mam te jeżówki, z opisu wnioskuje,ale u mnie po 2 latach część zmnieniło się w różowe...nie wiem co to za zjawisko?

NO CO TY? Różowe?

Ale mnie teraz dobiłyście, dziewczyny... No nic, zobaczymy jak będzie u mnie.
UrsaMaior 14:52, 25 lip 2017

Toszka napisał(a)
Gosiu
Częstym w przypadku odmian zjawiskiem jest mutacja zwrotna, czyli rewersja. Jest to powrót do wyglądu rośliny pierwotnej, z której powstała odmiana

Fak... no nic, najwyżej na zapłocie wywalę.
malgol 14:54, 25 lip 2017

Toszko, i co teraz robić?nie ,żeby mi się różowe nie podobały bo mam takie na innej rabacie, ale na tej gdzie była kompozycja z białymi mam teraz mix...myślisz,ze wszystkie z czasem zmienią kolor?
malgol 14:56, 25 lip 2017

Iza, zrobię Ci fotkę tej mojej mieszanki obecnie. dziwne zjawisko .Nie ma na nie lekarstwa?
Toszka 15:03, 25 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)

No wkurzyłam się. Przekonywali mnie jeszcze, że to ta, więc kazałam im odpalić net. A oni dalej, że to przywiozła pani, która im podpisuje rośliny i że one zielone, bo w cieniu stały!

Wczoraj, z braku snu oglądałam nowe reality "Ogrodowe wyzwanie: Chelsea". Był tam szalony biolog, który opowiadał ciekawostki o roslinach i ostatnich odkryciach. Otóż okazuje się, że paprocie uwielbiają słońce, a jakiś, kiedyś, zmutowany jeden gen dał im zdolność znoszenia cienia.
Ale do rzeczy - moje dwie wietlice rosną w cieniu. Jedna skitrana "w kieszeni" klona. Kolor jest. Wniosek - to nie cień odebrał im kolor!
UrsaMaior 15:09, 25 lip 2017

malgol napisał(a)
Iza, zrobię Ci fotkę tej mojej mieszanki obecnie. dziwne zjawisko .Nie ma na nie lekarstwa?

No zrób, zrób. Kurczę no, jak tak dalej pójdzie to mi się zapłocie skończy