Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

mrokasia 18:41, 25 lip 2017

Pluję!
malgol 19:33, 25 lip 2017

Toszka napisał(a)

Rewersja może zdominować odmianę - jak na złość taka roslina, gałązka, kłącze jest silniejsza.

Trzeba starannie oddzielić u nasady. Czyli podkopać. Nowe odrosty wyrastają u nasady łodygi kwiatowej (zazwyczaj).
szczerze? Nie wiem jak to oddzielić

Wiem natomiast jak pomnożyć - ukręcić u nasady (z piętką) łodygę z kwiatem. Odciąć kwiat i skrócić łodygę. Wsadzić do ziemi podlewać pierwsze 4-6 dni. różową

A ja myślałam, że fakt że mam coraz więcej jezowek wynika z tego, że się rozsiewaja a nie odrastaja z rozlogow, hmm prawie mogę przysiac, że te moje nowopowstale to z siewek sa...muszę tylko przypatrzec się czy te różowe są na jednej Kępie z białymi czy rosną osobno.
malgol 19:35, 25 lip 2017

Iza, a jak Twoje sporobolusy? Bo moje jak wsadzilam tak bez widocznej zmiany tkwią w miejscu liczyłam na szybszy wzrost
UrsaMaior 19:53, 25 lip 2017

malgol napisał(a)

A ja myślałam, że fakt że mam coraz więcej jezowek wynika z tego, że się rozsiewaja a nie odrastaja z rozlogow, hmm prawie mogę przysiac, że te moje nowopowstale to z siewek sa...muszę tylko przypatrzec się czy te różowe są na jednej Kępie z białymi czy rosną osobno.

Gosia, to sprawdź, bo z siewek to rozumiem, ale że kępa się różowa robi to już przegięcie, nie?
UrsaMaior 19:54, 25 lip 2017

malgol napisał(a)
Iza, a jak Twoje sporobolusy? Bo moje jak wsadzilam tak bez widocznej zmiany tkwią w miejscu liczyłam na szybszy wzrost

U mnie podobnie, ale gdzieś czytałam, że one powoli rosną. Zobaczymy. Trochę różnicy widać po tych moich pierwszych, ale szału póki co nie ma.
jolanka 20:32, 25 lip 2017

Czytam o jeżówkach i się zastanawiam jak jednak pomnażać dobrobyt w te "fikuśne" Może ukręcę coś z niektórych i spróbuję
Iza, ta jeżówka u mnie to chyba Hot Papaya
UrsaMaior 21:04, 25 lip 2017

Jola, próbować zawsze można. Ja zamierzam, choć niecierpliwa jestem i jak widzę już wyrośniętą i rozkrzewioną, to wolę ją kupić niż cudować z rozmnażaniem. Spróbuję jednak z Orange Skipperem, nie dość, że kolor obłędny, świeci z daleka, to jeszcze przyrost kęp od zeszłego roku rewelacyjny. Świetna jeżówka.
mrokasia 21:11, 25 lip 2017

Próbujcie dziewczyny, próbujcie .
Jeśli jednak Wam nie wyjdzie i miejsca na przedpłociu zabraknie to ja wszystkie różowe jeżówki przygarnę . W zamian zaoferuję moje pow wow jeśli też będą niegrzeczne i zmienią kolor z różowego na inny (wyjątkowo zaakceptuję biały).
jolanka 21:33, 25 lip 2017

mrokasia napisał(a)
Próbujcie dziewczyny, próbujcie .
Jeśli jednak Wam nie wyjdzie i miejsca na przedpłociu zabraknie to ja wszystkie różowe jeżówki przygarnę . W zamian zaoferuję moje pow wow jeśli też będą niegrzeczne i zmienią kolor z różowego na inny (wyjątkowo zaakceptuję biały).

Hihi, ja wlasnie kupiłam te pow wow białą i różową No niech tylko zmienia kolor
UrsaMaior 21:46, 25 lip 2017

A propos, ogłoszenie parafialne - czy ktoś chce 3 sztuki Cherry Fluff? Najchętniej na białe bym wymieniła, bo do Red baronów potrzebuję.