Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 10:39, 05 maj 2018

jolanka napisał(a)
A widzisz, trzeba było w domu siedzieć. Oni po " brexsicie" nawet pogodę mają nieeuropejską A ogród Cię poznał?

Eh no nie tego się spodziewałam, ale cóż. Najlepsze jest to, że ten kraj panikuje przy 2 cm śniegu, a przy takiej pogodzie mnie w cienkiej puchówce i dżinsach było zimno, a oni w spódnicach, szortach i klapkach chodzili.

Co do ogrodu to szok! Wszystko tak wybujało, że wierzyć się nie chce! Trawa po pas, chwasty też. No i niestety bad news - mój strzępek zmarzł Listki ma tylko na dwóch najniższych gałęziach, wszystko powyżej suche
UrsaMaior 10:40, 05 maj 2018

babka napisał(a)
Cześć piękna, ładne kwiatki przemyciłaś z zagramanicy

Noooo tam to jest na co popatrzeć Na przykład 20-metrowe rododendrony. Aż się wierzyć nie chce. Bukszpany tną raz w miesiącu, wyobrażasz sobie?
UrsaMaior 10:53, 05 maj 2018

malgol napisał(a)
Nie tylko w UK pogoda nieeuropejska...na zachodzie Waszego kraju dzieją się podobne rzeczy...zero w nocy a w dzień 16 stopni! Macie tak?? Bo ja tak, buuu

Tutaj rano chłodek, ale w dzień ciepło. Dla mnie, po tej nieszczęsnej wycieczce, nawet baaardzo ciepło
UrsaMaior 10:54, 05 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Haha, no to tak jak moi rodzice do Chorwacji wyjechali, a my tu mamy pogodę cudowną u nich wczoraj padało cały dzień

Taaa...tak samo jak z mrokaśkową Lizboną
anka_ 12:37, 05 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)
... No i niestety bad news - mój strzępek zmarzł Listki ma tylko na dwóch najniższych gałęziach, wszystko powyżej suche
Izo to że zmarzł to w zasadzie niemożliwe- prędzej usechł. Tym bardziej, że o ile mnie pamięć nie myli- był przesadzany w tym roku.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Zana 13:00, 05 maj 2018

anka_ napisał(a)
Izo to że zmarzł to w zasadzie niemożliwe- prędzej usechł. Tym bardziej, że o ile mnie pamięć nie myli- był przesadzany w tym roku.

To samo pomyślałam. Fajnie, że już jesteś
UrsaMaior 14:02, 05 maj 2018

Dziewczyny, przesadzałam go tydzień temu z olbrzymią bryłą. Podlewanie miał cały czas. Pomijam, że on lubi sucho. 2 lata temu była susza, wyglądał pięknie, bardzo długo trzymał liście. W zeszłym sezonie ulewy, już wtedy mi się nie podobał, bo szybko zrzucił liście, nawet nie zdążył się przebarwić. Pozostały mu tylko listki na najniższych gałązkach, tych samych, które teraz je wypuściły. Więc jeśli już, to prędzej się utopił:/
anka_ 15:02, 05 maj 2018

Izo jeżeli na moich bagnach mój przez tyle lat się nie utopił.... U P. Szmitów też strzępek rośnie nad stawem, więc z tym lubi sucho bym polemizowała.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
UrsaMaior 17:32, 05 maj 2018

Anka, nie wiem o co focha strzelił, mówię tylko jak się zachowywał Najgorsze, że 2.5 m drzewo będę musiała ściąć do 50 cm ehhh No i zobaczę co z nim dalej będzie. Tymczasem szukam zastępstwa.
jolanka 21:10, 05 maj 2018

Mnie też nie przyjął się 4-metrowy tulipanowiec kupiony w kwietniu u Sz. Podobno była przemarznięta bryła korzeniowa. Ale zachowali się super, dzisiaj mi wymienili i przywieźli do domu Troszkę niższy ale z listkami

Będziesz kupowała następnego strzępka? Chyba mieli