Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Gruszka_na_w... 21:33, 05 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)

No i niestety bad news - mój strzępek zmarzł Listki ma tylko na dwóch najniższych gałęziach, wszystko powyżej suche

Mój klon Henry'ego po pierwszej zimie miał żywą tylko jedną najniższą gałązkę. Delikatnie podwiązałam ją do pnia i skierowałam w górę. Wyprowadziłam mu nowy przewodnik. Żyje, przyrasta i jesienią cieszy oko kolorem. Podobnie uczyniłam z brzozą Doorenbos, która w paczce straciła kawałek czubka. Tu było łatwiej, bo pionizowałam najwyższą gałązkę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 21:38, 05 maj 2018

jolanka napisał(a)
Mnie też nie przyjął się 4-metrowy tulipanowiec kupiony w kwietniu u Sz. Podobno była przemarznięta bryła korzeniowa. Ale zachowali się super, dzisiaj mi wymienili i przywieźli do domu Troszkę niższy ale z listkami

Będziesz kupowała następnego strzępka? Chyba mieli

Ooo szkoda, pamiętam jak się cieszyłaś... Sz. jest fajny

Nie wiem czy znów szukać strzępka, zastanawiam się nad bukiem. Pasowałby mi miedziany na tej rabacie. U mnie bordowe nigdy nie są bordowe, tylko właśnie takie zielonkawo - miedziane, fajne.
UrsaMaior 21:40, 05 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mój klon Henry'ego po pierwszej zimie miał żywą tylko jedną najniższą gałązkę. Delikatnie podwiązałam ją do pnia i skierowałam w górę. Wyprowadziłam mu nowy przewodnik. Żyje, przyrasta i jesienią cieszy oko kolorem. Podobnie uczyniłam z brzozą Doorenbos, która w paczce straciła kawałek czubka. Tu było łatwiej, bo pionizowałam najwyższą gałązkę.

Plan mam taki, że zetnę go do żywego i spróbuję coś z niego wykrzesać. Szkoda no, takie duże drzewo
UrsaMaior 11:11, 06 maj 2018

Wrzucam parę fotek z wycieczki, niestety tylko z komórki.

UrsaMaior 15:25, 06 maj 2018

Na lodach byłam i z bukiem wróciłam Dzień nie jest do końca stracony;D
eVka 15:31, 06 maj 2018

Ale magiczne miejsce, jednak co stara cegła to stara cegła. A jeszcze lody i buk to już pełnia szczęścia
mrokasia 15:32, 06 maj 2018

Jaaaaacieee, niemożliwa jesteś!
Jaki ten buczek?
Wiolka5_7 15:33, 06 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)
Na lodach byłam i z bukiem wróciłam Dzień nie jest do końca stracony;D

Też bym chciała taki wypad na lody
Jakiego buczka kupiłaś ?
MagdaBaj 15:36, 06 maj 2018

Ale zdjęcia wstawiłaś super. Skąd? Z tym bukiem to faktycznie niezła jesteś. Coś podobnego mam we krwi
UrsaMaior 17:46, 06 maj 2018

effka napisał(a)
Ale magiczne miejsce, jednak co stara cegła to stara cegła. A jeszcze lody i buk to już pełnia szczęścia

Oj tak Uwielbiam takie zabudowania, Brytyjczycy mają szczęście, że wszystkie te cuda nie zostały zniszczone. Ciekawe ile ta wisteria może mieć lat...