Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 14:19, 01 lip 2018

Jak tam dziś, dziewczyny? Ryjecie? U mnie 4 drzewa posadzone, darń zdjęta, teraz tylko obrzeże i przeniesienie spryskiwaczy. No i sadzenie Rabacisko mam spore, powiem Wam.
tulucy 15:43, 01 lip 2018

Dziś relaksik u mnie... Ogarnięta chałupka po imprezie i leżę na kanapie... Robota poczeka do jutra
mrokasia 16:13, 01 lip 2018

Ryjemy, ryjemy . Poprawiliśmy rabatę przy furtce, tę z tują gigantem i jałowcem płożącym przesadzonym z pojałowcowej. Wyleciały tawuły, które zlewały się kolorem z jałowcem, wsadziłam czewone berberysy i ice dance.
UrsaMaior 17:12, 01 lip 2018

tulucy napisał(a)
Dziś relaksik u mnie... Ogarnięta chałupka po imprezie i leżę na kanapie... Robota poczeka do jutra

Aaaaj zazdroszczę Ja właśnie skończyłam na dziś ufff...

mrokasia napisał(a)
Ryjemy, ryjemy . Poprawiliśmy rabatę przy furtce, tę z tują gigantem i jałowcem płożącym przesadzonym z pojałowcowej. Wyleciały tawuły, które zlewały się kolorem z jałowcem, wsadziłam czewone berberysy i ice dance.

Noo to nieźle pociągnęłaś z robotą! Fotki są? Ja zaraz wrzucę moje z pobojowiska.
UrsaMaior 17:35, 01 lip 2018

Oto fotki z placu boju - darń zerwana, kostka przełożona, bryły cementu wywiezione, spryskiwacze przełożone. Całość miała być jeszcze przekopana z obornikiem, ale okazało się, że moje 6 worków to śmiech na sali. Jutro muszę pojechać i dokupić.

UlaB 17:48, 01 lip 2018

ale rabacisko !
nie powiem ze nie zazdroszczę - na tę chwilę u mnie absolutny koniec miejsca
ale nie bylabym soba gdybym nie pokombinowala
przekonałam m. do redukcji i tak maluśkiego trawnika na rzecz powiekszenia tarasu, a taras trzeba będzie przeciez czymś otulic
Najchetnuej już bym sieza to wziela ale przeszkadzają mi skrzynki z pomidorami i sałatą. Żeby mnie tylko praca przez zimę za mocno nie wkręciła (planowanie po mojej stronie), a wiosna nie była zbyt deszczowa to ruszymy temat w marcu
mrokasia 17:49, 01 lip 2018

Takie rabaty to ja rozumiem...eh!!!
UrsaMaior 18:12, 01 lip 2018

UlaB napisał(a)
ale rabacisko !
nie powiem ze nie zazdroszczę - na tę chwilę u mnie absolutny koniec miejsca
ale nie bylabym soba gdybym nie pokombinowala
przekonałam m. do redukcji i tak maluśkiego trawnika na rzecz powiekszenia tarasu, a taras trzeba będzie przeciez czymś otulic
Najchetnuej już bym sieza to wziela ale przeszkadzają mi skrzynki z pomidorami i sałatą. Żeby mnie tylko praca przez zimę za mocno nie wkręciła (planowanie po mojej stronie), a wiosna nie była zbyt deszczowa to ruszymy temat w marcu

Masz na co czekać Coś się zawsze da wykombinować. Skrzynki zlikwidujesz?
To moje rabacisko już raz niedawno powiększałam, żałuję, że od razu nie tak jak dziś.
UrsaMaior 18:14, 01 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Takie rabaty to ja rozumiem...eh!!!

Duża wyszła, faktycznie. Teraz tylko rozsadzanie, przesadzanie i dosadzanie. Sporo, ale ziemia będzie przekopana, więc powinno sprawnie pójść.
Makao_J 18:16, 01 lip 2018

Haha widzę że rabaty namiętnie Ci się powiększają.