Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Toszka 09:29, 05 paź 2016

Ursa, widziałaś u Ani... niecały metr dalej i dramatycznie różne ph.

Magnolki źle znoszą grzebanie w korzeniach... lepiej ph sprawdzić.
UrsaMaior 09:43, 05 paź 2016

Iwona, no wiem, wiem. Choć powiem Ci, że kiedyś Karuś wykopał mi magnolię - nie wiem co go napadło, nigdy żadnych szkód mi nie robił, podejrzewam, że wsadziłam ją gdzieś blisko jakiegoś ukrytego smakołyku. W każdym razie wykopał ją, zauważyłam to dopiero następnego dnia i stwierdziłam, że pewnie i tak już po niej. Odłożyłam na bok do wywalenia, przeleżała kolejne 2 dni, po czym Piotrek stwierdził, że może jednak wsadzi i tak zrobił. No i nie dość, że żyje, to jeszcze doskonale się ma.
EwaIgi 09:58, 05 paź 2016

Ok. To dziś przymusowy spacerek. U mnie nie pada - za to wieje, że gałęzie latają.
anna_t 10:20, 05 paź 2016

uhh dobrze że dzisiaj biegać nie muszę bo leje na maxa..
M przyjął wiadomość o przesadzaniu tak: aha czyli mamy robote na sobote?
uff
nie wiem jak ty Iza ale ja zaraz pale w kominku, szaro buro i smuno, ogrzać się muszę
UrsaMaior 10:27, 05 paź 2016

Ania, to Twój ślubny stoicko zniósł rzeczywistość Fajnie, fajnie Mój mnie właśnie próbuje odwieść od pomysłu budowania domku ogrodnika, zobaczymy...
My też palimy, póki co tylko wieczorami. Z przerażeniem patrzę na cebule do posadzenia, jacieżp... masakra. Oby pogoda się poprawiła, bo nie wyobrażam sobie robienia tego w taką szarugę:/
Toszka 10:31, 05 paź 2016

Z długoterminowej pogody ma być ciepło min. do połowy listopada. Powiem uczciwie - niech teraz pada, bo jest masakrycznie sucho

Niech popada, a potem znów ma być przyjemnie. Chłodniej, rzecz jasna, ale tak około 10st.

Aniu, czuję, że twój eM łapie bakcyla
anna_t 10:41, 05 paź 2016

oby to było łapanie bakcyla a nie tylko reakcja na moją smutna minę i oczy szreka że moje rodki w kiepskiej formie podobno baardzo...

ja tez jeszcze nic nie zadoniczkowałam z moich cebul :/
a pale już, siedzę w domu to se zrobię klimacik a co ;p

a jak Twoje chorowanie że ty z magnolią chcesz wojowac?
UrsaMaior 10:45, 05 paź 2016

Oczy szreka i głębokie westchnięcia zawsze działają;D
Trochę mi lepiej, ale jeszcze nie wyłażę z domu, na wszelki wypadek. Magnolia to nie jakieś wielkie drzewo, denerwuje mnie, że tak stoi jak zaklęta, bo ma najbardziej słoneczną miejscówkę (a u mnie każdy słoneczny kawałek jest na wagę złota). No zobaczymy, najpierw cebule, bo pół stołu mam nimi zawalone. Nawet liczyć mi się nie chce.
makadamia 10:53, 05 paź 2016

No, myśmy zainaugurowali sezon kominkowy już pierwszego dnia jesieni.
Wczoraj też rozpaliliśmy, od razu planszówki się nam przypomniały - bardzo miły wieczór spędziliśmy

A cebule, przyznam się, posadziłam w ten weekend. Ładna była pogoda, to powiedziałam sobie, że co mam się w mokrej i zimnej ziemi grzebać. Co będzie to będzie.
malgol 11:00, 05 paź 2016

Ja tez już cebule posadziłam I nie uważam ,że za wcześnie. Wszędzie piszą , nawet Danusia ,że wrzesień to dobry miesiąc na sadzenie. Wiem, że ten był wyjątkowo ciepły i suchy ,ale trudno. Niech się aklimatyzuja