Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

AnnaCh 20:25, 04 wrz 2018

U mnie tez nie wystarczą, serby będą ok 160-170 cm, największe jakie znalazłam w okolicy, a dom sąsiada ma 8 metrów
Zana 20:33, 04 wrz 2018

UrsaMaior napisał(a)

Taa. No ci nowi sąsiedzi tak się wybudowali, że mam ich okna wycelowane w taras. Będę się próbowała osłonić.

A no tak, zapomniałam, że to na to miejsce planujesz.
UrsaMaior 20:37, 04 wrz 2018

AnnaCh napisał(a)
U mnie tez nie wystarczą, serby będą ok 160-170 cm, największe jakie znalazłam w okolicy, a dom sąsiada ma 8 metrów

To masz jasność sytuacji U mnie na razie wysoki parter stoi, czekam na resztę. Doł moze się uda, ale piętra nie zasłonię
alis 20:41, 04 wrz 2018

UrsaMaior napisał(a)

A tak Że jak się im garstkę podrzuci, to rosną jak opętane. Wypróbowałam na własnych, wszystko się zgadza.

Dzisiaj zakupiłam owcze granulki, jutro sadzenie jeżówek zatem

Aaaa, a końska qpa, to cenna jest czy tak sobie?
nicol21 21:38, 04 wrz 2018

Piękne zdjęcia świetnego ogrodu!!
czyli znów będzie się działo? ten nowy dom z oknami to ten co tam prześwituje szary czy może jakiś inny?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Toszka 07:20, 05 wrz 2018

alis napisał(a)

Dzisiaj zakupiłam owcze granulki, jutro sadzenie jeżówek zatem

Aaaa, a końska qpa, to cenna jest czy tak sobie?

Alis, teraz nie dawaj owczej qpy, bo jezówki na zimę wystartują, a tego nie chcemy. Na wiosnę obsyp granulatem i zmieszaj z ziemią.
Końska bardzo cenna. Jesli przekompostowana to przekopuj z ziemią na rabatach....albo płytko pomiedzy roslinami.
UrsaMaior 12:37, 05 wrz 2018

nicol21 napisał(a)
Piękne zdjęcia świetnego ogrodu!!
czyli znów będzie się działo? ten nowy dom z oknami to ten co tam prześwituje szary czy może jakiś inny?

Nie, to jeszcze inny. Ci od szarego też zrobili wycinkę, ale przynajmniej zostawili kilka drzew na wysokości domu. A te barany z drugiej strony wyrżnęli wszystko jak leci, łącznie z drzewami na samej granicy działek:/ Nie wiem po kiego grzyba.
Kasia_CS 13:10, 05 wrz 2018

UrsaMaior napisał(a)
A te barany z drugiej strony wyrżnęli wszystko jak leci, łącznie z drzewami na samej granicy działek:/ Nie wiem po kiego grzyba.

Wydaje mi się, że ludzie jeśli nigdy ie mieszkali w domu do tej pory, to może nie wiedzą jakim dobrodziejstwem są drzewa i ich nie doceniają.. pewnie będą mądrzy po szkodzie..
UrsaMaior 14:43, 05 wrz 2018

Wkurza mnie to. Wynoszą się pod miasto, bo zielono, a potem wszystko demolują. A w przypadku mojej okolicy to akurat największy atut, to miasto- ogród.
Brzozowadzie... 11:51, 11 wrz 2018

No, ja tu sobie po kryjomu przychodzę, poczytam, pooglądam, pośmieję...a tu tyle dni cisza...