Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 10:04, 28 kwi 2020

malgol napisał(a)

A myślicie ,że kompost wystarczy zamiast g...a?

Ciężko powiedzieć bez odpowiednio zaprojektowanego badania z grupą kontrolną;D
UrsaMaior 10:08, 28 kwi 2020

Magara napisał(a)
Izunia, sorry, sorry, sorry za prywatę (no taką po całości, przyznaję), ale uznałam, że tylko w wątku Hakonowej Królowej mam szanse
Iza, no wybacz, ale ja w potrzebie, kto jak nie Ty zrozumie konieczność zakupienia hakonek?

Hahaha no co Ty, nie przepraszaj! Ty wiesz, że coś w tym jest. Odmiany są dostępne, ale zielonej nigdzie nie ma. Moje wszystkie też zdobyczne, a najwięcej przywiozłam z targu w Nowym Targu. Facet miał kilka na miejscu i dowiózł mi jeszcze pozostałe, które miał na stanie. Auto miałam tak wypchane, że istniało ryzyko wysyłki dziecka kurierem
Dam znać, jeśli gdzieś zobaczę
UrsaMaior 10:09, 28 kwi 2020

malgol napisał(a)

No ja jeszcze zrozumiem Według mnie w półcieniu All Gold jest piekna i najszybciej przyrasta i startuje.Tak jest u mnie

U mnie piękne wszystkie (hehhehe), ale All Gold najwolniejsza.
malgol 10:10, 28 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)

Hahaha no co Ty, nie przepraszaj! Ty wiesz, że coś w tym jest. Odmiany są dostępne, ale zielonej nigdzie nie ma. Moje wszystkie też zdobyczne, a najwięcej przywiozłam z targu w Nowym Targu. Facet miał kilka na miejscu i dowiózł mi jeszcze pozostałe, które miał na stanie. Auto miałam tak wypchane, że istniało ryzyko wysyłki dziecka kurierem
Dam znać, jeśli gdzieś zobaczę

Dla mnie zielona hakona to Nicolas.Tej mitycznej macry to nie widziałam nigdy.Juz nawet podejrzewam ,że nie istnieje
malgol 10:13, 28 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)

U mnie piękne wszystkie (hehhehe), ale All Gold najwolniejsza.

No jak to możliwe? Dzisiaj postaram się cyknąć fotki moim dla porównania. All gold wielka a Nicolasy dopiero z ziemi wyłażą mimo,że nawet słońce maja.
Kasya 10:15, 28 kwi 2020

Mysle ze z hakone to jednak kwestia wody
UrsaMaior 10:16, 28 kwi 2020

Najwyraźniej działają tu siły, których nie znamy U Tar z kolei zdychają, to dopiero ciekawostka..
malgol 10:18, 28 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Najwyraźniej działają tu siły, których nie znamy U Tar z kolei zdychają, to dopiero ciekawostka..

Taaa...mi to się marzy zobaczyć to Yeti o nazwie Macra..ponoć jest największa i najszybsza
UrsaMaior 10:22, 28 kwi 2020

Macra rośnie na mojej ścieżce, o którą ostatnio pytałaś I na słonecznej też I na ex-ponurej No trochę jej mam.
TAR 10:23, 28 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)

sluchaj, wychodza. kilka benek zdechlo ale reszta zyje. to chyba jednak ta gleba. w lzejszej przy brzozach sa bardziej zaawansowane niz w ciezkiej i mokrej. wiec juz zglupialam.

z jarzmiankami to samo w opisach lubia slonce ale wilgoc w nozkach. wiec swoich do piachu nie przesadze. dami im podobne warunki jak obecne.

niestety z Epi tak postapilam i zaluje, przypala je strasznie, gorzej kwitnie, wracaja po kwitnieniu w poprzednie miejsce.