Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Makao_J 10:26, 28 kwi 2020

Beni Kaze może być w słońce? Super.
UrsaMaior 10:28, 28 kwi 2020

TAR napisał(a)

to chyba jednak ta gleba. w lzejszej przy brzozach sa bardziej zaawansowane niz w ciezkiej i mokrej. wiec juz zglupialam.

z jarzmiankami to samo w opisach lubia slonce ale wilgoc w nozkach. wiec swoich do piachu nie przesadze. dami im podobne warunki jak obecne.

One nie lubią ciężkiej ziemi. Dlatego pisałam, że u mnie na piachu kory nie sypałam, tylko samo g.... Jeśli Ty masz ciężką, to musisz im zrobić dołek z korą, żeby rozluźnić.

Jarzmianki u mnie rosną w ziemi rodzimej, czyli piaszczystej. I dobrze im bardzo. Aaa i w cieniu wszystkie mam. Fotka słaba, ale widać.

UrsaMaior 10:32, 28 kwi 2020

Makao_J napisał(a)

Tak, wszystkie zielone mogą. Do cienia tylko te jasne.
Johanka77 10:50, 28 kwi 2020

TAR napisał(a)

same zdechly, byc moze "zimą" krety sie do tego przyczynily a moze zbyt wczesnie je obcielam. nie wiem, z 12 kepek jak 3 wyleza to bedzie niezle.

Uuuuu
Johanka77 10:51, 28 kwi 2020

Makao_J napisał(a)

Taaak. U mnie w piachu na patelni
malgol 11:32, 28 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Macra rośnie na mojej ścieżce, o którą ostatnio pytałaś I na słonecznej też I na ex-ponurej No trochę jej mam.

Ja zamiast macry pod derenie dalam Nicolasy.Myslisz,że dadzą podobny efekt?tez dość duże chyba rosną?t
Magara 12:03, 28 kwi 2020

Dziewczyny Wszystkie Kochane - dzięęęęki
TAR 12:45, 28 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)

One nie lubią ciężkiej ziemi. Dlatego pisałam, że u mnie na piachu kory nie sypałam, tylko samo g.... Jeśli Ty masz ciężką, to musisz im zrobić dołek z korą, żeby rozluźnić.

Jarzmianki u mnie rosną w ziemi rodzimej, czyli piaszczystej. I dobrze im bardzo. Aaa i w cieniu wszystkie mam. Fotka słaba, ale widać.

sadzac hakonki, rozluznilam ziemie qpa w granulkach i drobno mielona przekompostowana kora.

jarzmianek mialam 3 sadzonki, patrzac teraz co wylazlo ładnie sie zagescily, chce je przeniesc kawalek dalej pod derenie i cos jeszcze dolozyc im do towarzystwa.
czy jarzmianki plus turzyca palmowa plus jeżówki plus krwiściagi delikatne nadadza sie na wypełniacze pomiedzy dereniami IH? wyzszym punktem jest jabłoń Royal Beauty, w zasadzie IH okalaja jabloń, kawalek dalej jest brzoza z przesadzonymi sadzcami i teoretycznie kulisty świerk, kupowałam jako Glauca Globosa ale wyglada mi na inny, jest bardziej zielony niz niebieski ale kulka.
TAR 12:50, 28 kwi 2020

Iza, zobacz jaki rozstrzal maja moje Allgold, kawal od glownej kepy. To chyba rokuje? Jak myslisz.

UrsaMaior 12:56, 28 kwi 2020

Pewnie, że rokuje! W samej kępie też widzę ździebełka, będzie dobrze