Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 08:33, 29 kwi 2020

Magara napisał(a)
późną porą usiłowałam zgnębić temat hakonek, zrobić nawet na podstawie Waszych informacji jakieś fajne podsumowanie, które ogółowi posłuży, szczególnie w temacie tego w czym najlepiej rosną, ale po tych wszystkich wpisach wychodzi na to, że one mają wszystko w tyłku i rosną jak im się podoba albo nie rosną jeden jedyny wniosek, który mi wyszedł ze sryliarda informacji - u Izy rosną jak szatany, a moja tabelka - do śmieci
P.S. muszę jedną przesadzić - w zeszłym roku jak widziałam te kilka listków wystających z ziemi, to oczywiście nie uwierzyłam, że to może przyrosnąć a przyrosło i widzę, że za gęsto są nie zabiję jej teraz? może do jesieni poczekać?

Teraz nic im nie będzie .lepiej teraz niż jesienią. Przesadzaj , dziel, rób z nimi co chcesz.

U siebie umieściłam kilka fotek hakonek w obecnym stadium...kazda rosnie inaczej
malgol 08:35, 29 kwi 2020

inka74 napisał(a)
All Goldy mam w pełnym słońcu i w cieniu. Te na słońcu po roku przestało przypalać i są 3 razy zwarte, takie bardziej napakowane. Eleganckie kulki. Te w cieniu są za to wyższe, bardziej zielone ale i takie rozlazłe. Kępa rozchodzi się gdzie chce. Nie wiem czy tu jest jakaś reguła

Przypomnij mi proszę, która hakonka na jesieni w czerwień-róż idzie?

A nie przypadkiem Beni-Kaze?
galgAsia 08:45, 29 kwi 2020

Ktoś pisał - nie malgol? - że macra jest jak yeti
Otóż ja właśnie sobie zamówiłam
Chyba te zielone podobają mi się najbardziej. Mam jedną aureolę i sama nie wiem, co z tym bidokiem robić Pewnikiem przesadzić , bo rośnie w pełnym słońcu i przyrasta bardzo... nienachalnie...
malgol 08:53, 29 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Chyba te zielone podobają mi się najbardziej. Mam jedną aureolę i sama nie wiem, co z tym bidokiem robić Pewnikiem przesadzić , bo rośnie w pełnym słońcu i przyrasta bardzo... nienachalnie...

A ja po tym jak napisałam,że to Yeti wsiadłam w auto i pojechałam po korę...wchodzę do szkółki a tu Macra!!! Czyli Yeti jednak istnieje i będzie u mnie rosło, hi,hi
UrsaMaior 09:31, 29 kwi 2020

inka74 napisał(a)
All Goldy mam w pełnym słońcu i w cieniu. Te na słońcu po roku przestało przypalać i są 3 razy zwarte, takie bardziej napakowane. Eleganckie kulki. Te w cieniu są za to wyższe, bardziej zielone ale i takie rozlazłe. Kępa rozchodzi się gdzie chce. Nie wiem czy tu jest jakaś reguła

Przypomnij mi proszę, która hakonka na jesieni w czerwień-róż idzie?

Kolejna dobra informacja!

Przebarwia się Nicolas, Beni Kaze, Naomi.
UrsaMaior 09:33, 29 kwi 2020

galgAsia napisał(a)

Ja też lubię macrę Aureolkę przesadź, przekop jej miejsce, daj dużo g..., podlewaj i będzie git.
UrsaMaior 09:34, 29 kwi 2020

malgol napisał(a)

A ja po tym jak napisałam,że to Yeti wsiadłam w auto i pojechałam po korę...wchodzę do szkółki a tu Macra!!! Czyli Yeti jednak istnieje i będzie u mnie rosło, hi,hi

Hahahah no to alleluja! Teraz będziesz mogła już robić własne dzieci
malgol 10:38, 29 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)

Hahahah no to alleluja! Teraz będziesz mogła już robić własne dzieci

Nie wiem tylko czy moja radość nie jest przedwczesna bo obok doniczek z napisem Macra były identycznie wyglądajace z napisem Macra Beni-Kaze…
No nie wiem jak się przekonać co mam bo jesienią nawet Beni-Kaze się by pewnie nie przebarwiła w moim cieniu
Magara 11:56, 29 kwi 2020

dzięki za info o przesadzaniu
dzielić jeszcze nie będę, boję się, że za rok znowu z lupą będę musiała szukać
UrsaMaior 12:06, 29 kwi 2020

One nie są zbyt szczęśliwe po przesadzeniu, ale jak mus to mus