Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

kosolka 14:45, 16 wrz 2014

zawitka napisał(a)
Iwonko witaj bo nie wiem czy u Ciebie byłam i dobrze zrobiłaś że się przeniosłaś masz piękny już ogród abędzie jeszcze piękniejszy bo oboje o to dbacie . Kupiłaś piękne hortki i teraz je rozmnazaj a będziesz miała swoje .Ja tak robię kupuję jedno i rozmnażam .Terza to można zrobić Kup ukorzeniacz do gałazek twardych .Utnij gałązki z dołu krzaczka muszą być 7 9 cm namocz w wodzie i ukorzeniaczu końcówkę i do ziemi .Miejsce wybierz cieniste i podlewaj Zobaczysz na przyszły rok masz piękne sadzonki Tak też robię z bukszpanem Pozdrawiam Was oboje

Moje niestety sie nie ukorzeniły Szkoda, myslałam ze sie uda.
Iwk4 17:44, 16 wrz 2014

kosolka napisał(a)

Moje niestety sie nie ukorzeniły Szkoda, myslałam ze sie uda.

Olu, przekazałam ci sadzonki hortki. Nic nie rozdzielaj, podlej i po chwili wyjmij delikatnie z doniczki. Umieść w dołku w ziemi, wyrównaj i tak zostaw do wiosny. One mają teraz małe korzonki, trzeba pilnować, by przy sadzeniu nie uszkodzić. Wiosną powinny odbić młode listki. Pozdrawiam.

Przymiotno wyjmij z doniczki i porozsadzaj pojedynczo sadzonki. Pokazywałam twojemu M, jak sadzić, może będzie pamiętał. (panowie byli zajęci męskimi tematami, a nie twoimi sadzonkami, hi, hi )
Wiciokrzew ten bez doniczek dziś posadź przy garażu. Możesz na leżąco gałązki przysypać. Wiosną zobaczysz młode przyrosty. Powodzenia. Jak co, to się pytaj. Dzięki, wiesz za co
Iwk4 17:51, 16 wrz 2014

Danusiu, masz rację. Praca ogrodnika się nie kończy. Zawsze można rozsadzić.

Olu, ziemia pod trawkę robi różnicę. Nawozy, struktura gleby, próchnica, kompost, ... małymi kroczkami.

Ana, sama jestem w szoku, że taki kolor jest możliwy. Resztę trawy też muszę podrasować

Aniu, fundamentem też bym się zachwycała Muszę sprawdzić u ciebie, o co chodzi z tym sąsiadem
Iwk4 17:59, 16 wrz 2014

Napia napisał(a)

Iwonko, sympatyczny ten gość słyszałam o gruszkach na wierzbie, o dzięciołach jeszcze nie
Miskanty w berberysach wyglądają świetnie biegam po wątkach i podglądam trawy, które w przyszłym roku zaproszę do mojego ogrodu
Miłego dnia

Agnieszko, jak już zaplanujesz trawki, to zrób koniecznie listę. Choć w szkółkach często jest tak, że nie wszystko, co chcemy tam bywa
Donia72 19:38, 16 wrz 2014

Bardzo podobają mi się te berberysy i do tego jeszcze ta trawka
Iwk4 19:55, 16 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Bardzo podobają mi się te berberysy i do tego jeszcze ta trawka

Dzięki Doniu
kosolka 20:05, 16 wrz 2014

Iwona! Szalona kobieto kochana!! Ile tego! Dziękuję Ci baaardzo!!! I pisze priv. Pa!
Iwk4 20:08, 16 wrz 2014

MOJE METAMORFOZY:
maj 2014

wrzesień 2014

Iwk4 20:10, 16 wrz 2014

kosolka napisał(a)
Iwona! Szalona kobieto kochana!! Ile tego! Dziękuję Ci baaardzo!!! I pisze priv. Pa!

Olu, inaczej nie warto by było jechać. Twój M to miły gość, tylko kawy nie chciał
Iwk4 20:20, 16 wrz 2014

I z drugiej strony patrząc:
Maj 2014:

Wrzesień 2014