Ot, zagwozdka. Najbardziej kolorowa, zmieniająca się z tych róż to chyba Augusta. Summer Song i Ashram bardziej spokojne w kolorze. Jak je najlepiej połączyć to też kwestia gustu. Pytanie też, czy Abraham Darby rzeczywiście będzie najwyższy i dać go na tył? Jak Ty byś to widziała?
Iwonko na moją rabatę igiełkową chcę wprowadzić trochę roślin kolorowych, kwitnących i stipę.
Chcę posadzić kosmosy czekoladowe, jaskier peoniowy (ranunculus pink - poszalałam mam 30 sztuk), kocimiętkę.
Poradź mi proszę czy te rośliny mam sadzić przez całą rabatę czy miejscami?
Mi się wydaje, że chyba po całości. Jak Ty to widzisz?
Zakładam, ze Abraham mnie nie rozczaruje, choć sadzonki mam z dwóch źródeł: Z targów jedną szt i ze szkółki F drugą sztukę, więc mogą rosnąć w różny sposób.
Myślę, ze zaryzykuję i tak połączę kolory - zrobiłam taki kolaż dla zobrazowania kolorystyki róż, choć wg twoich zdjęć one są zmienne kolorami i może się okazać, ze w trakcie kwitnięcia rabata będzie istnym kameleonem :
Z tyłu rabaty Abraham Derby i z brzegu Ashram.
Bliżej przodu Summer Song i Augusta.
Wszystko podsadzone niebieską szałwią i carexami http://kwietnik.com.pl/pl/p/turzyca-sztywna-Variegata-lac.-Carex-elata-kod-8988/8051
pod warunkiem, że je dostanę w jakiejś szkółce. Nie znam ich, natomiast jak wygooglowałam propozycję Toszki, to mi się spodobała.