Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

20:21, 11 mar 2016
Iwk4 napisał(a)
Wreszcie się Aniu pokazałaś.
Widziałam u ciebie zmianę formy obelisków. Też fajne wymyśliłaś

Werbena jest kapryśna we wschodach, czasami dopiero po wywaleniu pojemnika do ogrodu zaczyna kiełkować ...
Ciekawa jestem, czy w ogrodzie się rozsieje, bo nie mam doświadczenia z nią

u mnie w zeszłym roku lepiej wschodziła na rabatach ...jak chwast plewiłam ...a w donicy w domu nie chciała kiełkować to wystawiłam obok śmietnika z myślą ze wywalę ..ale zapomniałam o niej ...a ta nie wiedzieć kiedy wykiełkowała.

w tym roku moja obciełam z nadzieja ze wypuści od sadzonki zobaczę czy nie zgnije czasem
tulucy 20:21, 11 mar 2016

Przeczytałam, macham i życzę udanej imprezy
Iwk4 20:26, 11 mar 2016

Moniko, chyba Justynka wytłumaczyła, jak to z werbeną bywa...
Ale myślę, ze z tym wywaleniem na zewnątrz,to jeszcze poczekać trochę ...
Mi w zeszłym roku wysiała się w stipie ... to znaczy, wyrosła tam, gdzie sadzonki stipy 1 maja na rabaty sadziłam, musiały nasionka się tam zaplątać. Potem ją przesadziłam tam, gdzie byłą bardziej przydatna ...
Werbenę można przesadzać, jak wyrośnie w niepożądanych miejscach

Łucjo, odmachuję
Nallar 20:31, 11 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Ewo, długo ... najpierw rosły chyba w złym miejscu i za głęboko, tak dziewczyny zdiagnozowały ... jesienią 2014 przesadzałam na słoneczną rabatę, płycej, dałam w dołek kompostu, przekompostowanego obornika, w zeszłym roku jednak nie zakwitła, myślałam, ze z powodu przesadzania ... W tym roku, jeśli nie zakwitnie, to nie wiem, czy jeszcze mogę coś dla niej zrobić ... to taka ogrodowa. Mam trzy sadzonki. Ładnie jesienią się listki przebarwiały, to jej plus, wiosną były ładne bordowe... ale kwiatów nie było ...

Jedyne co mogę doradzić to czekanie. Nie ruszaj jej już z tego miejsca.
Najlepiej o niej zapomnij. Zakwitnie i zachwyci, zobaczysz.
bacowa 20:39, 11 mar 2016

Posadziłam bratki do donic , a liatri nie sadzilam jeszcze bo strasznie zimno. Nie wiem czy siać liatrie, bo kupowalam jesienią w SP i razem z zakupionymi cebulkami mam 50 szt, chyba starczy .Najwyżej posieje wiosną do gruntu.
Na jutro szykuje się do przesadzenia 3 tui 2m, ale jak będzie pogoda taka jak dziś to chyba dam sobie spokój, szkoda zdrowia w taką zimnice.
Iwk4 21:36, 11 mar 2016

Co Ewa źle zrobiłaś z werbeną?
Kacha123 21:39, 11 mar 2016

Bratkowo, prymulkowo, wiosennie

Udanej imprezki
bacowa 21:46, 11 mar 2016

Pw
Madzenka 22:52, 11 mar 2016

Bratki radośnie świecą w tych szaro -burych dniach
bacowa 10:02, 12 mar 2016

Iwonka, miałam ci wczoraj napisać o FC .Ta trawa po 3 sezonach wygląda brzydko, sadzonki które robiłam w zeszłym roku są śliczne.Zatem wywalam stare FC i w to miejsce posadze młode, swoje sadzonki, będą zdobić przez najbliższe 2 lata.

Pogoda średnia , ale tuje muszę przesadzić i 2 róże, zatem spadam do ogrodu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies