Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Malgosik 22:38, 12 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Mi też Ewus fajnie jest w tym klubie
Szkoda, ze na rocznice M kupił mi bukiet róż, a nie hortensje

ha ha ha
nieźle
już kobiety nawet róże nie zadowalają
Malgosik 22:43, 12 paź 2014

takie jeszcze znalazłam

http://www.pinterest.com/pin/237776055296733404/

a może zwykłe płyty chodnikowe połączyć z trawą?

http://www.pinterest.com/pin/49891508345004892/
Iwk4 22:44, 12 paź 2014

Malgosik napisał(a)

ha ha ha
nieźle
już kobiety nawet róże nie zadowalają

Hi, hi, ale się nie przyznalam

Malgos, teraz z telefonu pisze, wiec jutro zerkne, bo fotki się słabo otwierają. Jest jeszcze problem: węgiel kontra jasna kostka albo żwirek.
A tej ażurowej kostki Danusia nie polecała.
ModraSowa 22:44, 12 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Mi też Ewus fajnie jest w tym klubie
Szkoda, ze na rocznice M kupił mi bukiet róż, a nie hortensje

Ha ha ha. To samo u mnie. Mój Mąż niespotykanie spokojny człowiek, po kolejnej delikatnej sugestii że wolałabym coś z korzonkami nie wytrzymał i mówi: Zrozum, ja lubię Ci kupować kwiaty! Ja, nie odpuszczając: też lubię jak mi je kupujesz ale spójrz na to z ekonomicznego punktu widzenia.
Więc jak urodziłam drugiego Synka zapytał czy ma przyjść do szpitala z drzewkiem
Nallar 22:47, 12 paź 2014

ModraSowa napisał(a)

Ha ha ha. To samo u mnie. Mój Mąż niespotykanie spokojny człowiek, po kolejnej delikatnej sugestii że wolałabym coś z korzonkami nie wytrzymał i mówi: Zrozum, ja lubię Ci kupować kwiaty! Ja, nie odpuszczając: też lubię jak mi je kupujesz ale spójrz na to z ekonomicznego punktu widzenia.
Więc jak urodziłam drugiego Synka zapytał czy ma przyjść do szpitala z drzewkiem

Dobre
Iwk4 22:49, 12 paź 2014

ModraSowa napisał(a)

Ha, ha, ale się uśmiałam. Super anegdota
Loosiuu 22:50, 12 paź 2014

Ażurowe płyty betonowe są ciężkie w utrzymaniu w estetyce. Jak komuś nie zależy na wyglądzie tylko na umocnieniu to to jest dobre rozwiązanie, ale jak zaczyna zarastać trawą i chwastami to staje się denerwujące i uporczywe w pielęgnacji.
Tzw chodnik rzymski, czyli płyty w trawie też po jakimś czasie zarastają i robią się mało dekoracyjne... Już chyba najlepszym rozwiązaniem z tych obu jest szczeliny płyt ażurowych zasypać kamyszkiem i raz na jakiś czas pojedyncze chwasty spryskać herbicydem.
Iwk4 22:50, 12 paź 2014

Malgosik napisał(a)
takie jeszcze znalazłam

http://www.pinterest.com/pin/237776055296733404/

a może zwykłe płyty chodnikowe połączyć z trawą?

http://www.pinterest.com/pin/49891508345004892/

O czymś takim, jak to ostatnie myślałam.
ModraSowa 22:52, 12 paź 2014

Smiejecie się, a ja się zawachałam To już chyba choroba
Także cieszmy się dziewczyny,ze Mężowie trzymają nas w kontakcie ze światem
ModraSowa 22:55, 12 paź 2014

Loosiuu napisał(a)
Ażurowe płyty betonowe są ciężkie w utrzymaniu w estetyce. Jak komuś nie zależy na wyglądzie tylko na umocnieniu to to jest dobre rozwiązanie, ale jak zaczyna zarastać trawą i chwastami to staje się denerwujące i uporczywe w pielęgnacji.
Tzw chodnik rzymski, czyli płyty w trawie też po jakimś czasie zarastają i robią się mało dekoracyjne... Już chyba najlepszym rozwiązaniem z tych obu jest szczeliny płyt ażurowych zasypać kamyszkiem i raz na jakiś czas pojedyncze chwasty spryskać herbicydem.

Nie jestem pewna czy płyty plus kamyczki nie wyjdą cenowo podobnie do kostki.