Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Napia 08:42, 13 paź 2014

Malgosik napisał(a)

Dobry pomysł
i samochody też można ustawić, poprzymierzać jak się będzie parkować
a jak trzeba będzie więcej terenu niż łukowaty wjazd, to można w obrębie opisu "parking" zrobić częściowo na wpół ażurową, obsianą trawą nawierzchnię, czyli częściowo utwardzoną a jednak zieloną

Niezłe rozwiązanie
Warto to dobrze przemyśleć, bo ja mogłam jednak mniej kostki położyć Inna rzecz, że gdy przyjeżdża więcej samochodów, to z tymi miejscami jest wygodnie, ale i tak są fragmenty, które zostały wybrukowane, a ze względu na bramę i kąt skrętu samochodu, moim zdaniem niepotrzebnie, bo ich się nie używa. Byłoby miejsce na zieleń.
A jaką masz bramę? Skrzydłową czy suwaną na specjalnych prowadnicach?
Iwk4 13:31, 13 paź 2014

Malgosik napisał(a)

widziałam w markecie płyty w takim różu, jak to kostka betonowa jest jaką ja mam, żółty też na pewno można znaleźć

Widzę , że temat się rozkręca. To bardzo dobrze, może coś z tego wyjdzie.
Po pierwsze, muszę nawiązać do tej nawierzchni, którą już mam z przodu (tam jest tylko ciąg pieszy):

Iwk4 13:37, 13 paź 2014

Napia napisał(a)

Niezłe rozwiązanie
Warto to dobrze przemyśleć, bo ja mogłam jednak mniej kostki położyć Inna rzecz, że gdy przyjeżdża więcej samochodów, to z tymi miejscami jest wygodnie, ale i tak są fragmenty, które zostały wybrukowane, a ze względu na bramę i kąt skrętu samochodu, moim zdaniem niepotrzebnie, bo ich się nie używa. Byłoby miejsce na zieleń.
A jaką masz bramę? Skrzydłową czy suwaną na specjalnych prowadnicach?

Brama w tym roku może jeszcze będzie (starą już wyautowaliśmy, żeby przyspieszyć wymianę i kilka lat było bez bramy i wygodnie. Tylko teraz wszystkie psy latają i rozgrzebują rabaty, więc brama musi być. Raczej dwuskrzydłowa, chcielibyśmy ze sterownikiem. Muszę jeszcze pamiętać, ze na posesję musi ktoś wjechać z opałem (węgiel), bo na wąskiej bocznej drodze nie wykręci, nie ma szans (za wąska).
Rozrysowałam drugą wersję - więcej zieleni i na parkingu płyty w trawie (a może dać żwirek? )

Dorota123 20:30, 13 paź 2014

Kochana ciesz się z tych róż, ja bym się cieszyła, a hortensję zawsze możesz sobie kupić
Iwk4 11:30, 14 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Kochana ciesz się z tych róż, ja bym się cieszyła, a hortensję zawsze możesz sobie kupić

Dorotko, ja się bardzo cieszę z tych róż. Dziś mamy 25 rocznicę, ja mam dziś dzień wolny, wiec popołudnie spędzony razem. Milo jest mysles, ze po tylu latach ludzie nadal dla siebie sa ważni. I to nie tylko o te róże chodzi, ale o wszystkie wspólnie spędzone mile chwile. Pozdrawiam.

Ps. Na pocieszenie dostalam jeszcze dwie białe róże w doniczkach, wiec w ogródku tez będą - te z korzonkami
Nallar 13:13, 14 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Dorotko, ja się bardzo cieszę z tych róż. Dziś mamy 25 rocznicę, ja mam dziś dzień wolny, wiec popołudnie spędzony razem. Milo jest mysles, ze po tylu latach ludzie nadal dla siebie sa ważni. I to nie tylko o te róże chodzi, ale o wszystkie wspólnie spędzone mile chwile. Pozdrawiam.

Ps. Na pocieszenie dostalam jeszcze dwie białe róże w doniczkach, wiec w ogródku tez będą - te z korzonkami

Pozostaje życzyć Wam kolejnych wspanialych lat i mnóstwa zadowolenia z faktu bycia razem.
Iwk4 13:37, 14 paź 2014

Nallar napisał(a)

Pozostaje życzyć Wam kolejnych wspanialych lat i mnóstwa zadowolenia z faktu bycia razem.

Ewuniu, dziękuję za życzenia
Kamajla 13:41, 14 paź 2014

Iwonko, wszystkiego najlepszego dla Was Ta druga wersja bardziej do mnie przemawia. A na podjeździe chyba lepiej płyty w trawniku... tak mi się wydaje...

Pozdrawiam
Malgosik 16:00, 14 paź 2014

Ja Wam też życzę kolejnych 25 cudownych lat wspólnego życia, a potem kolejnych 50
Donia72 16:49, 14 paź 2014

Iwonko, życzę Wam wielu szczęśliwych lat