Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 17:48, 07 gru 2014

Viola napisał(a)
Iwonko, pięknie i wesoło u Ciebie, magia Świąt coraz bliżej Zajrzysz do mnie ?

Violu, byłam i znowu do ciebie lecę
eda 18:11, 07 gru 2014

Iwk4 napisał(a)

Widzisz Edytko, początkowo próbowałam tylko w bieli, ale czegoś mi brakowało. Czerwone akcenty spowodowały, że bardziej wszystko przyciąga wzrok. Mój Pawełek dziś prosił, żeby choinka była kolorowa, a ja chciałam biel, szkło i srebro. Dla niego dołożę czerwone akcenty. Dlatego do stroików pozwoliłam sobie dodać czerwieni trochę. Kompromis

Pewnie bardzo ładnie bieli będzie jeszcze dosyć pewnie do okoła
Olili 20:12, 07 gru 2014

Iwk4 napisał(a)

Widzisz Edytko, początkowo próbowałam tylko w bieli, ale czegoś mi brakowało. Czerwone akcenty spowodowały, że bardziej wszystko przyciąga wzrok. Mój Pawełek dziś prosił, żeby choinka była kolorowa, a ja chciałam biel, szkło i srebro. Dla niego dołożę czerwone akcenty. Dlatego do stroików pozwoliłam sobie dodać czerwieni trochę. Kompromis

No to i tak się dał udobruchać (a i z tą czerwienią to nawet ładniej )..u mnie choinka dwa lata była elegancka stonowana pasująca do wnętrza, a w tym dziecko ma życzenie KOLOROWO,ale nie dwa kolory...multikolor!! W salonie już im stół nakryłam ceratą w mikołaje i bałwanki.. No radosny kicz Ale choinki swojej to aż się boję co ona(starsza) tam będzie chciała nawieszać , bo malutkiej to jeszcze obojętne! I na dodatek muszę tch bombek kolorowiastych dokupić ,bo znajdzie się zaledwie parę sztuk a choinka duża..
Pierniczki upieczone ,PYSZNE
Dorota123 21:04, 07 gru 2014

Stroiki bardzo ładne, takie delikatne. Też zaczęłam robić, ale, ja chciałam w tym roku mieć "na bogato" i jakoś nie mogę się oswoić z tą ilością. Chyba będę zmieniać, do świąt jeszcze sporo czasu, więc jak nie będę miała dalej przekonania to pozmieniam.
yolka 21:41, 07 gru 2014

Świetecznie u Ciebie. Dekoracje podobają mi się bardzo.Pozdrawiam
Ewkakonewka 16:57, 08 gru 2014

Iwonko ślicznie świątecznie I z czerwonym fajniej , bo jak u Ciebie bez czerwonego w ogrodzie? Nie może być. Świeczniki to oddzielne pojemniczki czy decoupage na świecy robiłaś bezpośrednio?
Iwk4 17:23, 08 gru 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Iwonko ślicznie świątecznie I z czerwonym fajniej , bo jak u Ciebie bez czerwonego w ogrodzie? Nie może być. Świeczniki to oddzielne pojemniczki czy decoupage na świecy robiłaś bezpośrednio?

Ewuś, świeczniki są z klocków drewnianych w środku z dziurką na podgrzewacze. Jak zdążę, to zrobię jeszcze na prezent jedne. Mam w planie zrobić na prezent do szkoły dwie szkatułki na biżuterię i drobiazgi. W sobotę kupowałam surowe po 11-12 zł. Gotowe są droższe. W zeszłym roku trochę się uczyłam tej techniki. Córci robiłam świeczniki, podkładki i szkatułkę z magnoliami Białe
Na świecy też można robić. Serwetkę - pojedynczą warstwę podsusza się na świecy suszarką. Tylko wtedy się nie lakieruje.
Iwk4 17:24, 08 gru 2014

yolka napisał(a)
Świetecznie u Ciebie. Dekoracje podobają mi się bardzo.Pozdrawiam

Jolu, dziękuję pięknie
lojalna_ 17:25, 08 gru 2014

Ale czerwien soczysta napatrzecsie u Ciebie slicznie
Iwk4 17:25, 08 gru 2014

Dorota123 napisał(a)
Stroiki bardzo ładne, takie delikatne. Też zaczęłam robić, ale, ja chciałam w tym roku mieć "na bogato" i jakoś nie mogę się oswoić z tą ilością. Chyba będę zmieniać, do świąt jeszcze sporo czasu, więc jak nie będę miała dalej przekonania to pozmieniam.

Dorotko, u ciebie często są piękne zmiany. pewnie jeszcze coś wymyślisz nowego