Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 15:50, 24 lut 2015

Juzia, nie wiem, ile stopni było rano, bo zapomniałam sprawdzić, ale powietrze było przyjemne, wiosenne Deszczyk był miły w odczuciu po tym białym, co nie chciał jeszcze padać

Kasiu, nic dodać Deszczyk i słońce. Fajnie

Mirella, Ana ma rację, przytnij

Ana, U mnie też pochmurno. Jutro ma być podobnie. Prognoza w telefonie podaje, że u mnie powinno być teraz -3, ale jest +6.
Ana, czy to możliwe, aby werbena siana 17 lutego kiełkowała? Na wierzchu widać kilka pojedynczych par listków. I stwierdzam, ze werbena ciągnie do światła. Muszę ciągle doniczkę przekręcać. Stipa tak nie robi.

Reniu, dodatnia temperatura i klucz gęsi na niebie, które dziś zobaczyłam już cieszą Wypatruj ptaków u siebie

Kasiu, odpozdrawiam Zajrzę później do ciebie

Małgosiu, krokusiki w zaciszu posadziłam przy wrzosach. Jest tam słoneczko. Potem dosadzałam tam wszystkie drobne cebulki znalezione podczas rewolucji ogrodowych i się ucieszyłam, że to przebiśniegi. Myślałam, ze już ich mieć nie będę. Tak przy okazji, kiedy można kupić wrzośce? Z turzycami, jak być troszkę poczekała, to stare trawki powinno się dać powyciągać bez problemu. Tak wyczytałam wczoraj

Kasiu, dziękuję pięknie za podpowiedź, to chyba faktycznie u Beaty było. Zaraz polecę poszukać. Och, ta pamięć
Iwk4 15:56, 24 lut 2015

Słuchajcie kochani: dziś kupuję wszystkie pomysły na zrobienie porządku w wątku.
Sami wiecie, że jak człowiek nie jest na bieżąco, to się gubi, gdzie co jest. Ostatnio czegoś szukałam i mimo, że szukałam w listopadzie na wątku, wcale to nie było w połowie stron
Tak sobie myślę, że chyba przydałoby się wszystko przeczytać i zrobić spis tematów na stronach (zajmie sporo czasu i pisać ręcznie nie lubię)
Zastanawiałam się, czy dla osób, które lubią pismo obrazkowe nie zrobić Wizytówki 2014 - zebrać najciekawsze zdjęcia, a w przyszłym roku wymienić, bo to się dopiero zacznie w tym roku robienie rabat z planem.
Jak ktoś ma pomysły, jak sobie poradzić, pomóżcie, bo szukanie czegoś po stronach trwa długo.
Malgosik 16:03, 24 lut 2015

Kwitnące wrzośce napewno znajdziesz wiosną w sklepach, bo to na nie sezon będzie.
A wizytówkę jak najbardziej warto zrobić.
Porządek nie mam pojęcia jak.
Notatnik na kompie chyba założyć.
lojalna_ 16:12, 24 lut 2015

Porzadki w ogrodzie porzadki w watku fiu fiu ....
Iwk4 16:23, 24 lut 2015

lojalna_ napisał(a)
Porządki w ogrodzie porządki w wątku fiu fiu ....

Jola, nie gwizdaj, tylko doradzaj
Ewa777 16:33, 24 lut 2015

Iwonko, chyba z tym notatnikiem jak radzi Małgosia najlepiej.
Wizytówkę rób jak najbardziej
Podziwiam Cię z tymi porządkami, jesteś bardzo uporządkowaną ogrodniczką
Luki 17:55, 24 lut 2015

Pomysłu na porządek nie mam, ale ja radzę sobie ze swoim wątkiem po datach zdjęć, które mam na dysku. Każde zdjęcia są w folderze z datą wtedy bardzo łatwo znaleźć mi gdzie wklejałem dane zdjęcia, np jakieś opisy roślin. Informacji na temat pielęgnacji nie zapisuje, raczej staram się zapamiętywać, a w moim wątku za dużo takich informacji nie ma. W sumie to czytam fora ogrodnicze od 5 lat, więc coś już udało mi się zapamiętać przez ciągłe czytanie. No i ja osobiście staram się dowiadywać nowych rzeczy w momencie, w którym mam zamiar coś zrobić, przynajmniej łatwiej sobie przypomnieć jakąś czynność jeżeli już coś się robiło.
Tak się zastanawiam czy w ogóle da się zrozumieć coś z tego co napisałem
Zauważyłem, że ostatnio mnóstwo cennych informacji sobie kopiujesz do wątku i nie dziwie się, że trudno jest to zapamiętać. Pod koniec sezonu większość tych informacji zapewne wykorzystasz w praktyce to się utrwalą
rozark 18:00, 24 lut 2015

Ja założyłam plik w Wordzie o nazwie Wątek i wklejam do niego co wartościowe ze zdjęciami, linkami, potem mam jak znalazł.
Karol99 18:04, 24 lut 2015

Uważam, że wizytówka to bardzo dobry pomysł.
polinka 18:57, 24 lut 2015

Ja z tych co lubią pisać odręcznie Tydzień temu założyłam sobie zeszycik,czytam swój wątek od początku i zapisuję wszystkie porady i cenne informację. Nie wiem czemu ale boję się, że to wszystko zapisane w kompie może kiedyś gdzieś ulecieć...

Wrzośce teraz na wiosnę będą dostępne. Nie wiem czy miałaś już z nimi doświadczenie ale u mnie po dwóch sezonach są do wyrzucenia Rozrosły się strasznie, zajmują trzy razy tyle miejsca co wrzosy a do tego ilość kwiecia nie zachwyca. Ania Mała pokazywała ostatnio swoje wrzośce i również będzie się ich pozbywać. Oczywiście u Ciebie może być całkiem inaczej i będziesz zachwycona