Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 21:21, 25 lut 2015

siakowa napisał(a)
macham porannie iwonko

ja mam łopatologicznie prowadzona tabelke w excel, kazdy arkusz cos innego, pierwszy zdjecia i opisy rosli, jak sadzic, uwagi do sadzenia, jakie warunki potzrebne do zycia itd, nastepny arkusz to lista awaryjna na kiedys jak pierwszy arkusz sie znudzi , nasteopny arkusz to pielegnacja, czesto kopiuj wklej wypowiedzi z forum itd

plik zapisany na 2 kompach i pendrive

pozdrawiam

Kasiu, exel chyba jest najlepszy na takie notatki. Tylko, jak masz dane na dwóch kompach i w jednym zmienisz dane, to niestety nie masz aktualizacji na drugim kompie. Lepszy jest dysk wirtualny, np. Google +
Pomysł na arkusze fajny. Ja też podzielę arkusze tematycznie. Ale dołoże nr stron w osobnej rubryce i rubrykę z tematem do sortowania.
Iwk4 21:25, 25 lut 2015

Jolu, idzie wiosna, trzeba zrobić porządki.

Eda, widziałam u ciebie krokusy. Chyba ziemię podgrzewałaś

Dorotko, nie każdy ma taką potrzebę. Humaniści na przykład nienawidzą tabelek, ja je uwielbiam. To zależy od natury człowieka, więc się nie przejmuj. Ty masz duszę artysty

Iwk4 21:29, 25 lut 2015

Viola napisał(a)
Iwonko, jestem, żyję, piszę z innej strony Polski niż zwykle. Podziwiam plan uporządkowania wiadomości. Ja sobie z tymi radzę chaotycznie, część mam w zeszycie papierowym Ale Ty jako matematyk faktycznie masz szansę by to było perfekcyjnie zrobione

Violu, jak fajnie, że się odezwałaś Jak tam? Zapełnili ci czas, czy sama sobie zapełniasz na forum?
Violu, nawet sobie papierowy notes załatwiłam, ale ostatnio coś tylko czerwony długopis używam Odzwyczaiłam się od trzymania długopisu.
Nawet dziennik elektroniczny mamy. Mało pisania ręcznego
Sposób zagospodarowania notatnika w Excelu klaruje mi się.
Iwk4 21:30, 25 lut 2015

szemusia napisał(a)
Super zorganizowana kobietka jesteś
Ja też mam jakieś foldery pozakładane, ale jak przyjdzie co do czego, to i tak w necie szukam...
O wszystkich radach koleżanek i kolegów poczytałam i pewnie z części skorzystam

No widzisz, korzystasz w necie, bo wyszukiwarka dobrze działa. Ja też nie wyobrażam sobie życia bez Internetu Moje dzieci też
Dlatego kombinuję, jak zrobić własny notatnik, żeby łatwo wyszukać potem informację
Iwk4 21:38, 25 lut 2015

Kasiu, byłam dziś zajęta. Dopiero siadłam do komputera.

Sebek, to jak ty bez ogrodu tyle wytrzymasz? Nie masz jakiegoś balkonu do zagospodarowania? No tak, ten w domu bez opieki jest Nie ma złego, coby na dobre nie wyszło. Tak sobie tłumacz i znajdź dobre tego strony. Będzie ci łatwiej.

Olu, ty też mi język pokazujesz? Fajny ten twój awatarek. Tylko na pierwszy moment myślałam, ze ktoś nowy do mnie wpadł, hi, hi
Ty jesteś coraz młodsza dziewczyno
Za chwilę wpadnę do ciebie zobaczyć, co słychać na Twoim wątku, muszę nadrobić dzisiejszy dzień

Iwk4 21:45, 25 lut 2015

szemusia napisał(a)
Ale pięknie napisane...
Iwonko, stwierdzam, że z Ciebie to i poukładany matematyk, i polonista z zacięciem do filozoficznych przemyśleń...

Beatko, uśmiechnęłam się do tego, co napisałaś. Świetnie określiłaś moje cechy. Tylko się zastanawiam, czy w takiej sytuacji nie jestem trudnym, skomplikowanym przypadkiem ?
Dzisiaj przeglądałam zdjęcia. Trudno wybrać określoną ilość fotek do wizytówki
eda 21:46, 25 lut 2015

Jolcia są na słonecznym miejscu i łapią szybko słońce no i szybko przekwitną
Sebek 21:50, 25 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Sebek, to jak ty bez ogrodu tyle wytrzymasz? Nie masz jakiegoś balkonu do zagospodarowania? No tak, ten w domu bez opieki jest Nie ma złego, coby na dobre nie wyszło. Tak sobie tłumacz i znajdź dobre tego strony. Będzie ci łatwiej.

Ja bez ogrodu daję radę, tylko ogród beze mnie już nie bardzo... A tu ani jedna wiosenna pielęgnacja nie zrobiona... Na pewno 6 marca muszę miedzianem potraktować ogród - choćby nie wiem co się działo... A dziać się będzie duuużo Chyba się nie będę przyznawać co będę robić w jakich terminach by kontrowersji na forum nie wzbudzać
Iwk4 22:25, 25 lut 2015

Sebek napisał(a)

Ja bez ogrodu daję radę, tylko ogród beze mnie już nie bardzo... A tu ani jedna wiosenna pielęgnacja nie zrobiona... Na pewno 6 marca muszę miedzianem potraktować ogród - choćby nie wiem co się działo... A dziać się będzie duuużo Chyba się nie będę przyznawać co będę robić w jakich terminach by kontrowersji na forum nie wzbudzać

Sebek, no to teraz wzbudziłeś moją ciekawość Egzaminy zaliczone, a ty nadal zarobiony na uczelni
Iwk4 22:26, 25 lut 2015

eda napisał(a)
Jolcia są na słonecznym miejscu i łapią szybko słońce no i szybko przekwitną

Edytko, ja nie Jola, ale info przyjmuję i buziaki przesyłam