Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

frezja 11:42, 07 cze 2015

Iwk4 napisał(a)
A tak dzisiaj pracowaliśmy od rana.
Proszę nie cytować, bo potem usunę fotkę:

Iwonko..a jak usuwasz foty?? mam z tym problem
Iwk4 15:53, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Kolorowo u Ciebie jak u Lukiego.Wszystko pieknie Ci rośnie i kwitnie. Ciurkadełko w ogrodzie potrzebne dla ptaszków , bedziesz mogła je podglądac, pozdrówka.

Bogdziu, to ciurkadełko chyba nie jest dla nich najlepsze, bo miały kiepski dostęp do wody. Przymierzały się kilka razy i nie udawało im się. Dziś postawiłąm w środku wysoki kamień, który wystaje nad wodę. Może teraz będą mogły usiąść na kamieniu i się napić?
Taką kałuże dla ptaszków planuję w innej części ogrodu, tam zrobię im kałużę, aby mogły się pluskać i mieć lepszy dostęp.
A kolory w ogrodzie lubię. Pozdrawiam Cię kochana

Iwk4 16:01, 07 cze 2015

bacowa napisał(a)
Tuje reklamuj, coś za szybko padły.

Juzia napisał(a)
A co do tujek....
Te moje wcześniejsze (niższe) przyjęły się wszystkie.
A te co dokupiłam później (wyższe o 20cm)...szkoda gadać 3 na 5 padło.

Chyba będę pisać maila do Pana Piotra

Dziś zrobiłam parę zdjęć w zbliżeniu na tuje, napisałam do pana Piotra, ze jestem rozżalona sytuacją. Ciekawe, co odpisze. W słońcu widać jeszcze bardziej ich koniec. Niektóre są suche, inne zmieniły nieco kolor, ale są miękkie w dotyku. Trzy ostatnie na 100 % padły. Razem na 32 sztuki - 10 kaput Dwie z pierwszego rzutu i osiem z drugiego rzutu. A podlewałam codziennie. :

Iwk4 16:06, 07 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
To Ty te zmiany ogrodowe przeprowadzasz w trakcie remontu? Podziwiam za tyle energii. Bratki w kolorze blue rewelacja
A bodziszki, ach. Sam zachwyt.

Sylwia, remont po jednej stronie domu, kolorowy ogród po drugiej. Budowa ciągnie się od marca. Najpierw wykończenie elewacji wkoło domu, potem wiata na opał i mini gospodarczy na sprzęt ogrodowy itp.
Przy tej budowie jest rabata ognista, której w pełni nie ma sensu focić, bo tło remontowe jest. Ale już niedługo
Iwk4 16:11, 07 cze 2015

Juzia napisał(a)

Oooo!
A ja mam tę smółkę i moja jakaś niska i w ogóle inna.
Chyba muszę poczekać na taki efekt jak u Ciebie

Dziękuję za info
Miłej niedzieli!

Juzia, a jak wygląda twoja?
Moja dopiero zaczyna kwitnąć. To jest kaskada kwiatów. W tym roku pokazują, na co je stać. Chyba wolą wilgotno w nogach, rosną u mnie w półcieniu. I wtedy są wyższe

Iwk4 16:16, 07 cze 2015

szemusia napisał(a)
No fakt - remoncik pełną parą. I jeszcze piekne rabatki w tym wszystkim. Ale po to jest bałagan, by było ładniej, więc tego się trzymaj
CZy u Was też tak sucho? Ja podlewam i podlewam, a trawnik usycha Deszczu nie było już któryś tydzień...

Beatko, mój trawnik też usycha. Woda na wierzchu stoi, nie chce się nawet chłonąć. Tragedia.
Na rabatach rozkładam zwykły wąż ogrodowy i maciupkim strumieniem puszczam wodę, by roślinki się napiły. Najlepiej sytuacja wygląda w półcieniu tam, gdzie jest sporo roślin. Jest tam fajny mikroklimat, wiatr nie dochodzi i jest przyjemny chłód. Naparstnica w tamtym miejscu - to potwór

Iwk4 16:21, 07 cze 2015

Luki napisał(a)
Jest co podziwiać a prace budowlane najważniejsze, że idą do przodu i już widać efekty.
U mnie też sucho, ale codziennie dziękuje za to, że mam studnie, dzięki temu woda się leje strumieniami i nawet trawnik mam zielony prawi wszędzie, a na rabatach cały czas mokro, ale mimo nawadniania 2 godzinki dziennie trzeba podlewać.

Łuki, masz za co dziękować. Ja dziękuję, ze woda u nas nie jest droga, mimo że z wodociągu. Trudno, ogród kosztuje. Ale o idealnym trawniku przestałam w te upały marzyć
Budowa każda jest uciążliwa, a potem trudna droga do zamiany gruzu budowlanego na urodzajną ziemię. Na dodatek jest problem z wywozem gruzu, a mi jeszcze zostało sporo kamieni po erze kamiennej w ogrodzie. Nikt ich nie chce. leżą za budynkami, muszę znaleźć sposób na ich wywiezienie.
Bożenka napisała, ze u mnie tak kolorowo, jak u ciebie, hi, hi Coś w tym jest. Tylko u mnie jeszcze żółty
Iwk4 16:22, 07 cze 2015

kosolka napisał(a)
Iwonka, zaglądam codziennie. Piękna ta rabata pod płotem! Bardzo podoba mi się firletka. Już sobie zamówiłam Pozdrawiam!!

Olu, jesienią mogłabym ci zostawić kilka. Ona się ładnie rozrasta, łatwo się ją dzieli. Ja w zeszłym roku jesienią podzieliłam tę firletkę i mam więcej
Iwk4 16:24, 07 cze 2015

rozark napisał(a)
pracowity masz weekend, ale potem można się nacieszyć efektami pracy

Reniu, to się ciągnie od marca. Raczej pracowity kwartał. Tylko nie pokazywałam fotek, bo to nie temat ogrodowy, hi, hi Pozdrawiam Cię
Iwk4 16:26, 07 cze 2015

frezja napisał(a)
Iwonko..a jak usuwasz foty?? mam z tym problem

Ewuniu, właśnie w moim wpisie usunęłaś zdjęcia, więc umiesz.
W swoich postach masz na to czas 24 godziny, kiedy możesz edytować post. Potem już tylko admina pozostaje ci prosić. A przez dobę sama po edycji możesz kasować tekst i zdjęcia. Pozdrawiam