Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Luki 16:33, 07 cze 2015

Iwonko z tym pobudowlanym bałaganem doskonale Cię rozumiem bo obecnie oczyszczam działkę za płotem, perzu mam serdecznie dość. I niestety z gruzem, kamieniami itd też jest problem trzeba będzie kontener zamówić i wywieźć bo inne rady u mnie nie ma.
Denerwuje mnie tylko podlewanie nowej rabaty bo linia kroplująca na dopiero posadzone rośliny nie do końca się sprawdza, a najszybciej podlewa się z góry, tylko, że posadziłem róże i lanie po liściach to niezbyt dobry pomysł, no i troszkę się przy tym nalatam z konewką

Szkoda tych tuj, ale niestety nie ma co ukrywać na sadzenie roślin z odkrytym korzeniem było dość późno, takie rośliny powinno się sadzić maksymalnie do końca kwietnia, a z tego co widziałem tuje miały opłukane korzenie zasypane mokrym torfem do przesyłki, jednak mimo wszystko dobrze by było, aby sprzedawca wyraził chęć przesłania nowych jesienią
zawitka 16:43, 07 cze 2015

Napisałam u siebie ale I tu napiszę żebyś miała 4 litry wody + 1,5 łyżeczki sody +,1 łyżeczj=ka oleju jadalnego = 0,5 łyzeczki płynu do mycia naczyń + 0,5 szkl octu ---wymieszać I pryskać raz w tygodniu
Iwk4 16:51, 07 cze 2015

Zawitko, wielkie dzięki. Wieczorem muszę zrobić miksturę, bo te mszyce nic sobie nie robią z oprysków.
Iwk4 16:56, 07 cze 2015

Luki napisał(a)
Iwonko z tym pobudowlanym bałaganem doskonale Cię rozumiem bo obecnie oczyszczam działkę za płotem, perzu mam serdecznie dość. I niestety z gruzem, kamieniami itd też jest problem trzeba będzie kontener zamówić i wywieźć bo inne rady u mnie nie ma.
Denerwuje mnie tylko podlewanie nowej rabaty bo linia kroplująca na dopiero posadzone rośliny nie do końca się sprawdza, a najszybciej podlewa się z góry, tylko, że posadziłem róże i lanie po liściach to niezbyt dobry pomysł, no i troszkę się przy tym nalatam z konewką

Szkoda tych tuj, ale niestety nie ma co ukrywać na sadzenie roślin z odkrytym korzeniem było dość późno, takie rośliny powinno się sadzić maksymalnie do końca kwietnia, a z tego co widziałem tuje miały opłukane korzenie zasypane mokrym torfem do przesyłki, jednak mimo wszystko dobrze by było, aby sprzedawca wyraził chęć przesłania nowych jesienią

Łuki, o kontener się pytałam, majątek, odpada pół ogrodu bym za to obsadziła. Na razie działa pomoc sąsiedzka. Każdemu przysługuje raz w roku odbiór 1 m odpadów. Dziwnym trafem wszyscy sąsiedzi mają taki sam gruz we workach
Tuj się obawiałam, ze za późno na goły korzeń, zbyt szybko przyszły upały. Ale też podejrzewam, że źle były przygotowane, albo zbyt wcześnie wykopane, bo inaczej wyglądały, niż pierwsza partia. Mogły się zaparzyć. Bo niektórym nic nie jest. Są ładne. Powiedzmy połowa.
Ciekawa jestem, czy sprzedawca się odezwie. Napisałam mu wcześniej o naszym forum. Pytanie, czy zależy mu na darmowej reklamie?
Iwk4 16:59, 07 cze 2015

Zakwitła moja Montana. Pierwszymi kwiatkami
zawitka 17:03, 07 cze 2015

A u mnie jeszcze róże nie kwitną ta jest piękna
frezja 17:35, 07 cze 2015

Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, właśnie w moim wpisie usunęłaś zdjęcia, więc umiesz.
W swoich postach masz na to czas 24 godziny, kiedy możesz edytować post. Potem już tylko admina pozostaje ci prosić. A przez dobę sama po edycji możesz kasować tekst i zdjęcia. Pozdrawiam

ooo,nieee jak to??Twoje zdjęcia??

jednak tylko doba...trochę to mało
ana_art 18:12, 07 cze 2015

Powiem Iwonko jestem pod wrażeniem nadrobiłam kilkanaście stron... Najważniejsze znaleźć własną ścieżkę w której czujemy sie dobrze
siakowa 18:22, 07 cze 2015

Pozdrawiam Iwonko pracowita pszczółki
Iwk4 19:59, 07 cze 2015

zawitka napisał(a)
A u mnie jeszcze róże nie kwitną ta jest piękna

W niektórych ogrodach jest już kaskada róż. Moje dopiero w pączkach. Ta była pierwsza. Dlatego taka ważna.