Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Bogdzia 22:55, 06 cze 2015

Kolorowo u Ciebie jak u Lukiego.Wszystko pieknie Ci rośnie i kwitnie. Ciurkadełko w ogrodzie potrzebne dla ptaszków , bedziesz mogła je podglądac, pozdrówka.
Iwk4 23:07, 06 cze 2015

Dzisiaj pracowaliśmy od rana przy porządkach budowlanych.
Synkowie tłukli stary beton, by nasz pan mógł położyć kostkę. O ósmej rano się okazało, że muszę wykopać żurawki, bo trzeba przesunąć obrzeża, a o ósmej wieczorem wróciły na rabatę spowrotem.
Cały gruz trzeba było wynieść do worków podstawionych przez firmę wywożącą odpady, potem rozsypać ziemię, wybrać gruz, uprzątnąć deski, z których jeszcze coś będzie można zrobić, uporządkować teren. W poniedziałek jeszcze prace będą trwać dalej.
Nie mam czasu na pielenie. Jedna rabata wygląda, jak inspirowana ChFS - naturalny busz.
bacowa 23:32, 06 cze 2015

Tuje reklamuj, coś za szybko padły.
sylwia_slomc... 23:33, 06 cze 2015

To Ty te zmiany ogrodowe przeprowadzasz w trakcie remontu? Podziwiam za tyle energii. Bratki w kolorze blue rewelacja
A bodziszki, ach. Sam zachwyt.
Juzia 08:21, 07 cze 2015

Iwk4 napisał(a)

Juziu, to Firletka smółka. Po przekwitnięciu jest niepozorna, może rosnąć jako zadarniacz ziemi. U mnie posadziłam pomiędzy hortensjami.
Dopiero startuje. mam nadzieję, ze szałwia zdąży zakwitnąć, czekam na efekt kaskadowy:
Z tyłu kosaćce, potem szałwia omszona fioletowa, potem hortensje litlle lime podsadzone firletką smółką, a przed wszystkim bordowe żurawki

Oooo!
A ja mam tę smółkę i moja jakaś niska i w ogóle inna.
Chyba muszę poczekać na taki efekt jak u Ciebie

Dziękuję za info
Miłej niedzieli!
Juzia 08:26, 07 cze 2015

A co do tujek....
Te moje wcześniejsze (niższe) przyjęły się wszystkie.
A te co dokupiłam później (wyższe o 20cm)...szkoda gadać 3 na 5 padło.

Chyba będę pisać maila do Pana Piotra
szemusia 08:36, 07 cze 2015

No fakt - remoncik pełną parą. I jeszcze piekne rabatki w tym wszystkim. Ale po to jest bałagan, by było ładniej, więc tego się trzymaj
CZy u Was też tak sucho? Ja podlewam i podlewam, a trawnik usycha Deszczu nie było już któryś tydzień...
Luki 11:25, 07 cze 2015

Jest co podziwiać a prace budowlane najważniejsze, że idą do przodu i już widać efekty.
U mnie też sucho, ale codziennie dziękuje za to, że mam studnie, dzięki temu woda się leje strumieniami i nawet trawnik mam zielony prawi wszędzie, a na rabatach cały czas mokro, ale mimo nawadniania 2 godzinki dziennie trzeba podlewać.
kosolka 11:27, 07 cze 2015

Iwonka, zaglądam codziennie. Piękna ta rabata pod płotem! Bardzo podoba mi się firletka. Już sobie zamówiłam Pozdrawiam!!
rozark 11:40, 07 cze 2015

pracowity masz weekend, ale potem można się nacieszyć efektami pracy