Mira, ale się rozpisałaś, a ja poleciałam dla ciebie fotkę strzelić tej tuji przyciętej, bo nie mogłam znaleźć w archiwum

Wstawiłam wyżej
W ostatnim czasie nie miałam zbyt dużo czasu. Nie nadążałam za własnym wątkiem, mam sporo do nadrobienia u innych, a przecież inspiracje znajduję w innych ogrodach. Potrafię to przełożyć na własne możliwości i tyle.
Na przykład podoba mi się ogród Oli - "Moja codzienność - ogród Oli", tam jest taki ład, ale ogród wielki, ma potencjał. Ja chcąc coś zrobić u mnie, muszę to zminimalizować. Spodobała mi się ścianka u niej przy sadzawce. Widziałam też u Ewy Bacowej (fotka kilka stron wcześniej na moim wątku) ścianę z kamienia. Są to inne warunki, niż u mnie. Od Oli wzięłam pomysł ścianki, od Ewy pomysł, by wpadała woda do żwirku, od siebie pomysł na cegłę, by było spójnie. Mam nadzieję, że wyjdzie. Mam dwa wyjścia: zlecę murarzowi, ale może wyjść za dokładnie, albo zrobię sama, jak poprzednie ścianki w donicach. Nie jest może najpiękniej, ale własnymi rękami i to się liczy.

szczególnie, gdy potem się patrzy na ogród i widzi się własną pracę. Ogród ma duszę, jest nasz

A potem, gdy jednego z nas zabraknie, będą wspomnienia, ze robiliśmy coś razem
Dużo inspiracji zapisuję na tablicach Pinterest. Mam swój profil, to jest bardzo pomocne, by tematycznie wrócić potem do fotek i wątków, z których się to wzięło

No to teraz ja się rozpisałam.

Reszta w następnym poście