no ładny mi odpoczynek,trzeba w urlopie nadgonić trochę w ogrodzie ale dziś nie sposób cokolwiek w nim robić w taki upał.Trzeba ogarnać dom,pranie już nastawiałam.
Śniadania tarasowego zazdroszczę.U nas dosyć,że malusi tarasik to jeszcze centralnie świeci od rana słońce,więc odpada poranna kawa.Trzeba pomyśleć o jakimś kąciku z ławeczką gdzie nie ma dużo słońca.Fajnie by było mieć w ogrodzie kilka takich miejsc do posiedzenia.Ile też na forum jest inspirek Planów sporo,trzeba by w totka zacząć grać
Ewuniu, dziękuję Piszę tak z głowy, co mi rozum podsunie
Denerwuje mnie tylko, że ja tak długo goopia byłam i tych tuj nie wymieniłam dawniej. Dziś już sąsiedzi przechodząc ulicą nie musieliby mi mówić do talerza smacznego
A tak na jesień podmiana i zaczynam od nowa. Zastanawiam się, czy nie dołożyć przed tuje trzech klonów crimson sentry - szczepionych, w równych odstępach. Tylko zanim one zagęszczą korony ...
Mirko, no, przydałoby się. Niektóre inspirki są śliczne.
Na Pinteresie też jest sporo
Czasami się zastanawiam, jak dziewczyny potrafią przełożyć inspirkę do siebie. Widziałam wczoraj super taras i nie pamiętam, na jakim wątku
edit: znalazłam: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=153
Nowe pokolenie ma super pomysły. Dla nich wszystko jest takie proste.
Ach joo ...
Ana, nad śliwą też się zastanawiam. Pamiętasz, od zeszłego roku te drzewa mnie męczą.
Klon posadziłam w głębi ogrodu i jakoś mi tam nie leży, dlatego myślałam, by dokupić dwa i tak posadzić, tylko mogą się już wielkością różnić
nawet gdybyś posadziła je jednocześnie, nigdy nie masz pewności że będą rosły równo. Mam dwa klony,sadzone w tym samym czasie i niby rosną podobnie ale jednak się różnią..
No faktycznie taras wymiata. Taki nowoczesny.
Jak Ty masz wszystko "obcykane",wiesz co gdzie jest,gdzie szukać.Ja to cienizna A teraz jestem na etapie ławki,otworzyłam sobie folder z takimi inspirkami.Gubię się w tym gąszczu forumowym.Ale muszę zajrzeć na tego Pinteresta bo widzę,że Ty większość inspiracji stamtąd bierzesz.
A jakbyś teraz od początku robiła swój ogród czy budowała dom to w jakim kierunku by to poszło? Podejrzewam,że poszłabyś w kierunku modernistycznym zgadza się?