Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:19, 20 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
Witaj. Wpadam z rewizytą. Hortki pierwsza klasa. Jaka odmiana?
Muszę kupić do siebie, moje jakieś średnie takie

Mateusz, o których mówisz? Na ostatnich stronach są hortki Bożenki z Hortensjady. Analizowałam, które wybrać na solitera
Iwk4 23:23, 20 sie 2015

babka napisał(a)

To Ty jesteś tam za karę ??

Ładna ta trawka, śliczne ma kłosy

Olu, jestem z M i chłopakami. Niestety "tutaj" zamiast ogrodu jest ugór na glinie, jak to na służbowym mieszkaniu bywa
Podjeżdżamy sobie do miasta autobusem, jak M jest do 17 w pracy i tyle
Tylko ja miasta nie lubię
ana_art 23:51, 20 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Ana, napisałam do Filemona i wyjaśniłam moje intencje, wróć jeszcze raz do mojego pierwszego posta u Ciebie do Filemona i przeczytaj dokładnie. Nie atakowałam, wyraziłam prośbę. Reszta, to burza mózgów, nie chciałam tego w ten sposób rozwinąć. Nie atakowałam jej i myślę, ze zrozumie, co do niej napisałam.
I na tym tyle. Osobom, które chciały mnie wesprzeć - starałam się wyjaśnić i podziękować.
Ana, nie powinno w ogóle być tej sprawy
wróciłam

z całą sympatią do Ciebie i Twojego ogrodu, uważam że jednak zareagowałaś nazbyt impulsywnie i personalnie wywołując dyskusję na temat nie akceptowalności koloru chociaż słowa nie były skierowane do żadnej konkretnej osoby, ba dotyczyły Filemona.
W ogóle nie rozumiem dlaczego ktoś nie pokazuje czegoś w swoim ogrodzie tylko dlatego, ze może to komuś się nie spodobać... jest to dla mnie niewyobrażalne... bo wychodzę z założenia że każdy robi ogród dla siebie nie dla tego by komuś z forum się podobało...
Pozwól że zacytuje u Ciebie i zauważ że dziewczyna pisze że MA czerwone rośliny u siebie!
Filemon napisał(a)
dobrze że zrezygnowałaś z czerwieni w ogrodzie. W przeciwieństwie do ciebie ja nie cierpię koloru czerwonego na mnie działa jak płachta na byka hahaha więc u mnie jak jest coś kwitnącego w ogrodzie na czerwono to wiadomo że to nie ja kupowałam

Iwk4 napisał(a)

Filemon, proszę cię, nie pisz w ten sposób.
Każdy ogród jest inny, a ty dzielisz je na takie, które akceptujesz i te, które na ciebie źle działają.
Ja mam w ogrodzie czerwony i żółty i biały, niebieski ...
Sporo pracy mnie kosztowało, by kolory dawały wrażenie płynności, by się nie gryzły. Ale jak czytam u innych takie wpisy, to mam doła, że kolory mojego ogrodu są nieakceptowalne. Nie chcę się czuć gorsza czytając takie wpisy. Czasami milczenie jest złotem.
A co, gdyby Ana nie zrezygnowała z koloru czerwonego?
Any ogród zachwyca bez względu na dobór koloru begonii... Pozdrawiam

wbrew pozorom jestem osobą pełną kompleksów, ale nawet jak ktoś mi mówi że mam duży tyłek to mnie to średnio obchodzi... WSZYSTKO SIEDZI W NASZYCH GŁOWACH...
Iwk4 00:05, 21 sie 2015

Iwk4 00:31, 21 sie 2015

ana_art napisał(a)

wbrew pozorom jestem osobą pełną kompleksów, ale nawet jak ktoś mi mówi że mam duży tyłek to mnie to średnio obchodzi... WSZYSTKO SIEDZI W NASZYCH GŁOWACH...

Ana, wiem, że tam.
Nie chodzi też o tą jedną wypowiedź, tylko trendy na forum. O inne wypowiedzi, które dołują, bo to siedzi nie tylko w mojej głowie.
... Każdy napisał, co uważał. Nie ma co roztrząsać tematu.
Tymczasem napisałam coś, po dziesięciokrotność zostało to powielone, nad interpretowane i wytknięte, i wcale się z tym dobrze nie czuję.

To mi siedzi obecnie w mojej głowie ...I tylko pytanie: Kto ma z tego korzyść?

Mówisz, że wywołałam dyskusję? Czy zawsze potrafimy przewidzieć, co nasze jedno zdanie może przynieść? Chyba nie
Teraz też pisząc to, edytując, poprawiając swoje własne słowa, nie wiem, jak zostaną odebrane.
A miało być ogrodowo
Dobranoc...

Donia72 01:00, 21 sie 2015

Iwonka, życzę przyjemnych snów
Efffa 01:06, 21 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

nie wiem, jak zostaną odebrane.

ja odbieram Cie jako ciepłą , miłą i zawsze pomocną osóbkę,głowa do góry, jest dobrze!Kolorowych snów...
inag 01:19, 21 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Przyjdę do ciebie wypytać się o Red Leonardo. Czy potrafisz określić jego kolor? czy pasowałby do czerwieni? Czy to jest burgund, czy biskupi?

Mam ją jakieś 1,5 miesiąca dopiero. Kupiłam jako bardzo zabiedzoną, połamaną i zniszczoną sadzonkę z jednym kwiatem. Dopiero teraz odżywa. Wypusciła kilkanaście pączków i pomalutku się odbudowywuje. Co mnie najbardziej zdziwiło to to, że kwitnie trochę inaczej niż w momencie jak ją kupowałam. Wtedy ten kwiatek był bardzo płaski, twardy, zbity. Teraz jest bardziej rozluźniony, trochę grubszy. Nie wiem dlaczego.. Co do koloru to z rana i w dzień bardziej przypomina mi coś pomiędzy taką dojrzałą maliną a czerwienią a wieczorem wpada bardziej w taką głęboką fuksję. To chyba zależy od światła. Nie wiem, ale ciężko mi dokładnie opisać ten kolor..
inag 01:21, 21 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Mirko, Ilonko - byłam w szkółce, pooglądałam i nic nie kupiłam Rozplenice nie miały szczotek, inaczej już bym je miała

Nic? Ani jednego małego listeczka?
Z rozplenicami u mnie to też dziwna sprawa. Od strony tarasu wszystkie mają już duże kłoski a od strony ogrodzenia jeszcze nie ma ani jednego...
Iwk4 01:27, 21 sie 2015

Ja mam kilka wysianych rozplenic. W szkółce były tak samo małe, jak moje przedszkolaki. Bynajmniej sobie pooglądałam i mogę na 80% powiedzieć, że moje przedszkole, to halmen
Mam 8 takich małych. Byłoby fajnie