Tutaj można się sporo nauczyć, czytając na innych wątkach, zadając pytania, jak ma się wątpliwości.
Jakie siewki chcesz kupić? Mówisz o trawniku, czy trawkach ozdobnych?
Edytko, dziękuję za twoje słowa. Ostatnio, jak słońce wypalało kolory, jak roślinki gotowały się w ukropie, miałam wszystkiego dość. Zastanawiałam się, na co to komu? Wiec na tydzień wybyłam z domu, dystansuję się od ogrodu. Córcia ma podlewać, a czy roślinki ucierpiały? Okaże się jutro Fotki zatem tylko te, co na kompie wrzuciłam w niedzielę
Kolor czerwony jest trudny.
Dobór wg tych zasad:
czerwony - zielony
pomarańczowy (cegła) - czerwony - burgund
czerwony - granatowy - żółty
itd
Mi się bardzo podoba połączenie bordowego - czerwonego - zielonego u mnie
Twój ogród jest perfekcyjny. Kosteczka czyściutka. Stipa moze sprawiać kłopot
Ja mam stipę pierwszy rok. Zachwycam się nią na ten moment. Ale też czytam innych wpisy, ze w drugim roku robi się brzydka, kudłuje się i wygląda niechlujnie.
Dlatego pomyślałam sobie, ze skoro się rozsiewa, jest jej dostatek w postaci młodych siewek, to może te starsze wywalić i obsadzić na nowo młodymi sadzonkami? Będę ją obserwować za rok. Planuję zrobić eksperyment
Kasiu, jak chce się zrobić pięknie, to trzeba pokazać ogół. Gdyby był ładny, po co zmieniać? Ale zwyczajnie chcemy pomocy i podpowiedzi innych, więc trzeba co nieco pokazać czasami Jak będziesz gotowa, daj znać Buziaczki
Ja jestem ciekawa, jak moje wyglądają po tygodniu. Właśnie u Ciebie czytałam, że już po
Wyczytałam gdzieś, ze wrzosy się brzydko starzeją, i po jakimś czasie warto je wymienić na nowe. Ja sadziłam jesienią, więc u mnie jeszcze roku nie mają i mam ich tylko kilka sztuk
Mateusz, jutro zajrzę. Wiem, ze żartowałeś, ale mi się to spodobało
Myślę, że fajnie wyszła ta kostka.
Szkoda, że mieszkasz daleko, po cegłę bym zajechała, roboty byś miał mniej