Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Milka 16:54, 18 wrz 2015

Iwonko, piękne widoki ten kleine fontane mnie też zauroczył u mnie to hortensje chyba nigdy się nie wybarwią ciągle białe i białe
Malgosik 17:27, 18 wrz 2015

Toszka napisał(a)
Kret w kompostowniku niestety jest jak zbrodniarz - on nie tyle zjada dżdżownice, co składuje je na zimę uprzednio nagryzając im "karki" czym doprowadza do paraliżu dżdżownic jednocześnie nieuśmiercając ich. Dwa lata temu też mieliśmy kreta w kompostowniku. Obok skrzyń eM znalazł magazyn kreta z tysiącami unieruchomionych dżdżownic
Na spód kompostownika siatka potrzebna lub gruba warstwa gałązek.

dzięki
to dam mu dzisiaj porządna porcję włosów i zobaczę, czy sobie pójdzie
a jak kompostwonik opróżnię, to siatkę przyczepię
Ewkakonewka 17:29, 18 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Z obserwacji doszłam do wniosku, że jakby w ogrodzie były wiosną cebulowe, latem róże, a potem hortensje - to zawsze by się coś działo. Do tego trawy i jest git
Reszta, to tylko dodatki.

Podpisuję się po tym i idę dalej nadrabiać u Ciebie Buziak
Olili 18:57, 18 wrz 2015

Iwonko gnasz z pracami niemożliwie ,tak tak czytałam,że w październiku masz przymusowe wolne od ogrodu i to Cię dodatkowo ponagla.
Zostawiam pozdrowienia
beata_m 21:14, 18 wrz 2015

no i jak zwykle było co podziwiać mówisz, że zbliżasz się Iwono do końca ... jeszcze tylko trawnik zostaje?!?!?! ehhh szalona kobieta!!!!!
beata_m 21:14, 18 wrz 2015

no i jak zwykle było co podziwiać mówisz, że zbliżasz się Iwono do końca ... jeszcze tylko trawnik zostaje?!?!?! ehhh szalona kobieta!!!!!
Iwk4 21:30, 18 wrz 2015

bacowa napisał(a)
Chyba zrobie na 2 sposoby, jedne posieje wprost do gruntu jesienią, i na wiosnę na parapet.
Zaczyna kwitnąć Grosse Fontane , u ciebie też ?

Dobry pomysł.
Wczoraj go oglądałam i nie zauważyłam. Dam mu jeszcze parę dni. Zatrąbię, jak zacznie kwitnąć

Iwk4 21:32, 18 wrz 2015

Kuba napisał(a)
Cięłaś teraz bukszpany- żywopłocik wygląda jak świeżo cięty

Ewuniu, cięłam bukszpan w ostatnim tygodniu sierpnia. Późno, ale te upały nie sprzyjały wcześniejszym cięciom
Iwk4 21:38, 18 wrz 2015

Mysza napisał(a)

Iwonko będzie cudne zestawienie

Gosiu, melduję, że dziś posadziłam Polarka
Trochę to trwało, ale musiałam stamtąd wysadzić szałwię, bodziszki i odętkę. Poszły na niebiesko-żółtą rabatę. Wsadziłam hortensję, jeszcze muszę dokupić bukszpan na obwódkę. Ale to już chyba wiosną. Mam też do wysadzenia stamtąd siewki jeżówki różowej. Nie wiem, czy zdążę teraz, czy wiosną? Jeszcze nie mam pomysłu, gdzie ją przesadzić
ren133 21:41, 18 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Ja za chwilkę zrobię tak samo Ewa.
W domu wszystko na pół gwizdka, zaczyna mnie denerwować. Pora na gruntowne porządki.
Cebule też jeszcze mam do posadzenia. Zeszłoroczne i nowe. Ale nie są to setki, więc się da

Ooo to ja mam podobnie. eM to już się nawt podszkolił w gotowaniu, na ogólne zakupy jeżdżę sporadycznie bo mnie wyręcza a dzisiaj sprzątał łazienkę ...... bo przecież ja po pracy zaraz biegnę do ogrodu
Chyba dom wytrzyma to jeszcze przez 2,3 tygodnie