Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Gardener27 21:37, 19 lis 2014

U mnie chłodno i deszczowo Jak wracam z pracy to już powoli robi się noc Dzisiaj udało mi się schować jednoroczne chryzantemy do piwnicy na szczepki w następnym sezonie Na sobotę mam zaplanowane sadzenie reszty tulipanów do donic A Tobie udało się gdzieś kupić cebulki ?

Pozdrawiam
Napia 23:01, 19 lis 2014

zawitka napisał(a)
Agatko pobuszowałam sobie trochę i u Ciebie prawie jak wiosna tyle kwiecia wieczorne obrazki piękne .Odpisałam u siebie Pozdrawiam i deszczyk przyślij

Halinko, mam nadzieję, że buszowanie było przyjemne i nie natknęłaś się na żadne kolce bo różyczki się osypały.
Część kwiatów jeszcze kwitnie, ale na tle burego ogrodu prawie ich nie widać. Ponieważ ruszył się hiacynt, wykopałam go i posadziłam w doniczkę, i na parapet co na niego spojrzę to aż się uśmiecham
Deszczyk wysyłam
Różyczka prześliczna i rzeczywiście coś w tym jest, że gdy za bardzo chuchamy i dmuchamy na nasze kwiatuszki, to często słabo rosną. Z kolei te niemal zapomniane, upchnięte gdzieś w kącie czarują i przyciągają wzrok
Napia 23:06, 19 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Fajnie powspominac jak sie ma co hihii

Twoje kwitnace jeszcze róze ciesza

Fajne masz te brazowe watawki z drzewa tak sie odbiejaja na bieli

Jolu,ja też przede wszystkim patrzę na piękne ogrody ... innych. W moim jeszcze za mało się dzieje, ale fajnie bedzie kiedyś powspominać te nasze trudne początki
W sobotę, jeśli zostaną jeszcze na krzakach jakieś óże lub pączki, ścinam do wazonu, chyba że mróz pokrzyżuje mi plany
Dom w dolnej części jest biały z ciemnobrązowymi drenianymi belkami, góra, od skosu jest cała drewniana
Napia 23:12, 19 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Ładne zielone Twoje kulki, moje jakieś przyblaknięte się robią Zimę czują?
Chciałam zeznać, że się załapałam na rogale prawie marcinkowskie, w Lublinie też da się kupić Ale nie ma to jak oryginał

Mam nadzieję, że Ci smakowały ja je uwielbiam, ale moja córka za nimi nie przepada.
Kulki rzeczywiście zielone zobaczyłam to dopiero, gdy wyrwałam aksamitki, które je zasłaniały
W przyszłym roku będę je ciąć, jak robi Borbetka z borówcowego. Zresztą ona ma piękne zielone poduchy
Napia 23:21, 19 lis 2014

Gardener27 napisał(a)
U mnie chłodno i deszczowo Jak wracam z pracy to już powoli robi się noc Dzisiaj udało mi się schować jednoroczne chryzantemy do piwnicy na szczepki w następnym sezonie Na sobotę mam zaplanowane sadzenie reszty tulipanów do donic A Tobie udało się gdzieś kupić cebulki ?

Pozdrawiam

U mnie też brzydko
Ostatnio po ogrodzie biegałam z latarką, bo tak jak u Ciebie, ogród tonie w mroku, gdy wracam z pracy.
Czy już kiedyś robiłeś tak szczepki z jednorocznch chryzantem? Może podzielisz się wiedzą
Sadzenie w sobotę, czyli pogoda musi być Nie trafiłam na przeceny tulipanów, ale w piątek jadę do Obi, może jakieś resztki jeszcze tam na mnie czekają
Macham

Ewkakonewka 23:21, 19 lis 2014

Ja swoje w tym roku pierwszy raz ciachałam. Sucho też u mnie było mocno jesienią, co prawda podlewałam regularnie, może za ostro je potraktowałam. Okaże się wiosną dopiero chyba. Do Borbetki muszę zajrzeć.
Rench 00:34, 20 lis 2014

Napia napisał(a)
Jeszcze coś kwitnie

Lewkonie,tytoń pachnący.... dlaczego ja nie miałam ich w tym sezonie?
Przecież je uwielbiam. Musze to naprawić w przyszłym
Napia 07:10, 20 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Ja swoje w tym roku pierwszy raz ciachałam. Sucho też u mnie było mocno jesienią, co prawda podlewałam regularnie, może za ostro je potraktowałam. Okaże się wiosną dopiero chyba. Do Borbetki muszę zajrzeć.

Ja planowałam strzyżenie, ale nie zmieściłam się w czasie w przyszłym roku myślę,żeby je przesadzić, to wtedy ciachnę Twoje na pewno będą pięknie wyglądały i elegancko
Napia 07:16, 20 lis 2014

Rench napisał(a)

Lewkonie,tytoń pachnący.... dlaczego ja nie miałam ich w tym sezonie?
Przecież je uwielbiam. Musze to naprawić w przyszłym

U mnie dużo jednorocznych ale za mało róż, hortensji i bylin trzeba się poprawić w przyszłym roku
Lewkonie cały czas kwitną, ale tytoń jest ulubieńcem stonki, niestety. Ponieważ mam pogryzione liście tytoniu i naparstnic, i na tej samej rabacie kilka liści rh, zastanawiam się, czy przypadkiem nie pojawiły opuchlaki. Muszę obserwować To już chyba wolę stonkę
AgnieszkaW 09:09, 20 lis 2014

Agnieszko, czytam, że chcesz więcej róż Ależ będzie różano w ogrodach Ogrodowiska Pozdrawiam cieplutko