Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

marta_d 11:12, 24 cze 2014

Napia napisał(a)
Róża pnąca najpiękniejsza jest własnie teraz

piękna róża robi niesamowite wrażenie moja pnąca nie jest aż tak obsypana kwiatami, Twoja idealna
marta_d 11:14, 24 cze 2014

Napia napisał(a)

Super
Chętnie się zamienię na niebieską szałwię, która rośnie u Ciebie przy warzywniku. Takiej nie mam, a bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam serdecznie

pewnie już powoli zaczyna przekwitać tylko potrzebuję instrukcji kiedy mogę zebrać nasiona, czy podzielić Ci karpę i przesłać sadzonkę ?
Margaret_ka 14:08, 24 cze 2014

Piękne masz róże. Może i moje kiedyś takie będą. Póki co jedna mnie cieszy.
Donia72 18:52, 24 cze 2014

Agnieszka, wstawiłam u siebie fotki odnośnie pergoli
Mirella 19:44, 24 cze 2014

Napia napisał(a)

Zazdroszczę słońca, tęsknię za nim bardzoRóże to przecież kwiaty, które kochają słońce. Na moich zmoczonych przez deszcz pojawiły się plamki, a płatki białej róży zbrązowiały
Było dziś tak nieprzyjemne, że zrezygnowałam z zaplanowanych prac ogrodowych - chciałam poobcinać przekwitnięte kwiatostany, wsadzić ostatnie jednoroczne, które jeszcze nie znalazły miejsca i dosiać astry, bo nie wszędzie wzeszły. A w ubiegłym roku zdobiły ogród przez całą jesień. Będzie bez nich smutno i wtedy będę przesiadywać w Twoim ogrodzie, grzejąc się przy słoneczkach różyczek
Miłego wieczoru

A ja będę przesiadywać w Twoim ogródku i miło spoglądać na Twoje piękne Astry których ja nie mam.
To można jeszcze dosiać Astry ?
Borbetka 20:29, 24 cze 2014

Fajny nick masz! A róża pnąca imponująca jest, moja różanka kiepściuchna, chora. Masz podobną kostkę do mojej, będę mogła obserwować Twoje kompozycje przy niej? Ja mam trochę problem z tym.
Napia 22:28, 24 cze 2014

marta_d napisał(a)

piękna róża robi niesamowite wrażenie moja pnąca nie jest aż tak obsypana kwiatami, Twoja idealna

Marta, dzięki
W tym roku róża szaleje - mimo że stelaż, po którym się wspina, został przez mojego M przymocowany kołkami, i tak się przechyla pod ciężarem kwiatów, których jest wprost zatrzęsienie. Najbardziej mi żal, że kwitnie tylko raz w roku
Napia 22:33, 24 cze 2014

marta_d napisał(a)

pewnie już powoli zaczyna przekwitać tylko potrzebuję instrukcji kiedy mogę zebrać nasiona, czy podzielić Ci karpę i przesłać sadzonkę ?

Nie ma pośpiechu Przy moich szałwiach rośnie już mnóstwo małych , gdy trochę urosną i się wzmocnią, myślę pod koniec lata, wyślę sadzonki Zobacz Martuś, czy przypadkiem koło Twoich nie rosną malutkie szałwie One same się rozsiewają i takie są najsilniejsze.
Jeżeli chodzi o nasiona, to słabo mi wykiełkowały. Z paczuszki mam dwie maciupeńkie sadzonki, jeszcze nie wiem jakiego koloru Będzie niespodzianka. Ale rosną słabiej niż te, które same się wysiały, oraz wyglądają na delikatniejsze
Donia72 22:37, 24 cze 2014

Napia napisał(a)

Nie ma pośpiechu Przy moich szałwiach rośnie już mnóstwo małych , gdy trochę urosną i się wzmocnią, myślę pod koniec lata, wyślę sadzonki Zobacz Martuś, czy przypadkiem koło Twoich nie rosną malutkie szałwie One same się rozsiewają i takie są najsilniejsze.
Jeżeli chodzi o nasiona, to słabo mi wykiełkowały. Z paczuszki mam dwie maciupeńkie sadzonki, jeszcze nie wiem jakiego koloru Będzie niespodzianka. Ale rosną słabiej niż te, które same się wysiały, oraz wyglądają na delikatniejsze

No właśnie, a jak wyglądają takie malutkie siewki szałwii? Bo nie wiem, co ja nawyrywałam na swojej rabacie (a rośnie tam właśnie szałwia).
Napia 22:40, 24 cze 2014

Margaret_ka napisał(a)
Piękne masz róże. Może i moje kiedyś takie będą. Póki co jedna mnie cieszy.

Gosiu, będą na pewno
Czerwona taka elegancka i wytworna da początek kolejnym.
Masz u siebie tyle urokliwych zakątków, pięknych miejsc nad stawem i koło domu, w sam raz dla róż i wielu innych roślin