Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 16:38, 24 lut 2016

zabaewa napisał(a)
Róże pod dębami - ciekawy i odważny pomysł. Czekam na realizację - jestem ciekawa i to bardzo Bo jak się sprawdzi to zmałpuję

Linia kroplująca Aguś pod Dębami ? Żartujesz prawda ? A na jakiej głębokości chcesz ją położyć ?

Przypominam wszystkim, że nasze najukochańsze dęby rogalińskie raz w roku wiosną stoją w wodzie...

To nie będą duże dęby tylko miniaturki tycie, tycie nie powinny zacienić za bardzo rabaty z różami. Mam nadzieje, że się sprawdzi. Małpuj, ile tylko chcesz

A linie kroplujące mam porozkładane na ziemi w całym ogrodzie i tu też chcę. U nas raczej sucho, a tak jest szansa( jak nie zapomnę), że otrzymają swoją porcję wody.
Napia 16:42, 24 lut 2016

Agania napisał(a)

Piękne te dęby Agnieszko, liście wyglądają jak u dęba czerwonego, podobno lubi mokre podłoże, ale ja taką informację tylko wyczytałam, masz śliczny domek, u ciebie bardzo ładnie prezentują się donice z kwiatami przed wejściem...a na zdjęciu masz posadzone właśnie wiśnie Amanogawy?

cudowny widoczek, czekam wiosną na kwitnienie twoich wiśni
Gratuluję krokusika

Super! Bardzo ładne są czerwone dęby, pooglądałam ostatnio w necie ale fakt, że lubi mokro nie jest najlepszą wiadomością, bo stracę majątek na podlewanie.

Tak, na tym zdjęciu są Amanogawy, mam cztery, bo więcej się nie zmieściło na rabacie

Buziaki
Napia 16:46, 24 lut 2016

tulucy napisał(a)
Przyszłam się przywitać bardzo podoba mi się Twój ogród, podglądam od jakiegoś czasu
Rzeka bodziszków powala, a konkretny wniosek jest taki, że Aspirin musi u mnie dostać ze dwie siostrzyczki, bo samej jej smutno

Bardzo dziękuję za miłe słowa rozgość się i wpadaj, kiedy będziesz,jeszcze miała ochotę
Aspirynce na pewno przyda się towarzystwo. Ja na rabacie mam posadzonych osiem, i to jednak małe potwory rosną. Myślałam, że będą nieco niższe.

Dzisiaj pewnie nie zdążę, ale jutro z przyjemnością Cię odwiedzę
anabuko1 17:39, 24 lut 2016

ale ten szpaler hortensjowy robi wrażenie.
Pięknie wyglądają.
Może w tym roku i moje będą większe i okazalsze.
A na drugim ogrodzie.Mam dopiero dwie posadzone jesienią, małe.Ale zamierzam tez tutaj mieć ich kilkanaście
Napia 07:17, 25 lut 2016

anabuko1 napisał(a)
ale ten szpaler hortensjowy robi wrażenie.
Pięknie wyglądają.
Może w tym roku i moje będą większe i okazalsze.
A na drugim ogrodzie.Mam dopiero dwie posadzone jesienią, małe.Ale zamierzam tez tutaj mieć ich kilkanaście

Kilkanaście? To będzie pięknie wyglądało! Moje limki mają za sobą dwa sezony i widać jak bardzo się wzmocniły i urosły. W innym miejscu mam kilka sztuk vanilia fraise, roczniaków, więc jestem bardzo ciekawa, jak sobie poradzą w tym roku.
tulucy 08:08, 26 lut 2016

Agnieszko, z pysznogłówką mam problem mączniakowy, tak jak z floksami, ale obcięłam ją po przekwitnięciu, puściła nowe pędy, zakwitła i nie obsypało jej ponownie, ponoć mocno się rozłazi, taki wędrowniczek ma z niej być, i faktycznie rok temu wyszła obok miejsca, w którym była posadzona.
Generalnie podoba mi się, kolorystycznie pasuje. Mam też białą, ale nie mam foto.
Gardener27 20:40, 26 lut 2016

Agnieszko Twoje szpalery hortensji i bodziszków robią zawsze na mnie wrażenie
Do zobaczenia jutro
Napia 20:51, 26 lut 2016

tulucy napisał(a)
Agnieszko, z pysznogłówką mam problem mączniakowy, tak jak z floksami, ale obcięłam ją po przekwitnięciu, puściła nowe pędy, zakwitła i nie obsypało jej ponownie, ponoć mocno się rozłazi, taki wędrowniczek ma z niej być, i faktycznie rok temu wyszła obok miejsca, w którym była posadzona.
Generalnie podoba mi się, kolorystycznie pasuje. Mam też białą, ale nie mam foto.

Tak podejrzewałam, że łapie ją mączniak, niestety. Wpadła mi w oko pysznogłówka Monarda w ciemnoczerwonym kolorze. Tak sobie myślę, że chyba zaakceptuję te jej kaprysy
Napia 20:51, 26 lut 2016

Gardener27 napisał(a)
Agnieszko Twoje szpalery hortensji i bodziszków robią zawsze na mnie wrażenie
Do zobaczenia jutro

Do jutra
Napia 21:59, 26 lut 2016

Jutro zapowiadają u nas ładną pogodę, ale jutro Gardenia, więc ogród musi poczekać. Wczoraj zimno i mokro, śnieg z deszczem to nieciekawa kombinacja. "Ale za to niedziela będzie dla nas..."

Zobaczcie, jaką przyjemność sobie dzisiaj sprawiłam - nakolanniki i poidełko dla ptaszków (jedno już mam, tylko że dużo mniejsze). Teraz mogę śmiało rozpocząć sezon ogrodowy