W takim razi życzę Ci pięknej pogody w terminie planowanych prac ogrodowych Mnie się nie spieszy - jak nie zdążę przed świętami, to zrobię po świętach. Nie zamierzam się tym przejmować. Mam natomiast plan, by przy sprzyjającej pogodzie, wypić wreszcie kawe na tarasie
Ostrokrzew na żywopłot już posadzony Zobaczymy, jak się spisze
Ogarniemy, ogarniemy Jeszcze będzie pięknie A pogoda w tym roku wyjątkowo wybrzydza i nie może się zdecydować na to, by przynieść prawdziwą wiosnę. Chociaż z drugiej strony kilka lat temu trafił się "wyjątkowo zimny maj" i wiem na pewno, że nie tęsknię za taką powtórką
Dużo zależy od warunków, sama mam te same odmiany i w każdym miejscu inaczej sie spisują. Zatem niech nie szaleje. Kiedyś chciałam mieć giganteusa, teraz już nie, chyba nie lubię takich wielkoludów.
Dostałam w prezencie d sąsiadki i posadziłam go na tle wysokich drzew robiących za żywopłot u drugiego sąsiada. Jest tam bardzo sucho, więc może nie urośnie taki duży. Zobaczymy. W razie czego - nie rozchodzi się po rabacie, co mnie bardzo cieszy, bo cukrowy wędruj po całym ogrodzie
Zimno, deszcz i jeden dzień prawie słoneczny. Rabata obsadzone, ale nie zmieściło się wszystko, co przygotowałam Jutro ma być ładna pogoda, więc postaram się porobić zdjęcia