Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ewulkowy ogród pod lasem początki...

Ewulkowy ogród pod lasem początki...

jola54 23:56, 16 wrz 2014

Witaj Ewuniu!, a ja kupiłam obornik w granulkach, bo inny jest nie do zdobycia i też cieszę się z takich zakupów, a sklepy z odzieżą omijam z daleka
pasjonatkaam... 07:56, 17 wrz 2014

jola54 napisał(a)
Witaj Ewuniu!, a ja kupiłam obornik w granulkach, bo inny jest nie do zdobycia i też cieszę się z takich zakupów, a sklepy z odzieżą omijam z daleka

Kochana ,u nas na ROD chodzi raz na jakiś czas "chłop" i oferuje właśnie taki przepiękny towar-obornik bydlecy przekompostowany,ma też korę,czarnoziem pomieszany z obornikiem i torfem .Ten ostatni zakupię na wiosnę , na nim musi wyrosnąć piękny trwanik))
Co do sklepów z odzieżą....również omijam hhahha.Za dwa tygodnie mamy z mężem ważne wyjście i nie mogę się zebrać żeby jechać po suknię
jola54 16:29, 19 wrz 2014

Lepiej poszperaj w szafie z ubraniami, albo coś pożycz, bo jak przeliczysz pieniądze na roslinki które bedą Ci słuzyły wiele lat i tę sukienkę na jeden raz, to nie wiem czy warto... żartowałam , ale ja tak czasem robię...pozdrawiam Ewuniu...
pasjonatkaam... 21:00, 19 wrz 2014

Jolu kochana,zawsze tak przeliczam ale teraz mamy bal charytatywny NATO więc musze być extra ,a jak na złość wczoraj zakochałam się wręcz w drzewku o nazwie grujecznik,w jesiennych barwach wygląda jak z krainy czarów.Taki cudny okaz,że spać nie mogę
Drzewko musi poczekać bo na balu popłyne finansowo..
kosolka 21:21, 19 wrz 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Jolu kochana,zawsze tak przeliczam ale teraz mamy bal charytatywny NATO więc musze być extra ,a jak na złość wczoraj zakochałam się wręcz w drzewku o nazwie grujecznik,w jesiennych barwach wygląda jak z krainy czarów.Taki cudny okaz,że spać nie mogę
Drzewko musi poczekać bo na balu popłyne finansowo..

No czasem trzeba się zmusić żeby kupić jakiś ciuszek Łączymy się z Toba w bólu Drzewko i tak kupisz, prędzej cy później. Pewnie prędzej Ach, cóż to za bal! Pewnie elegancki strasznie! Nie byłam na takim. Musisz być królewną na nim Pozdrawiam sennie
jola54 21:28, 19 wrz 2014

No to rzeczywiście problem.Ale przynajmniej kup coś eleganckiego, prostego i klasycznego, a będzie Ci służyło na wiele okazji i mniej ucierpisz a grujecznik i tak kupisz jak pisze Kosolka....zaoszczędzisz na czymś innym...pozdrawiam
pasjonatkaam... 21:49, 19 wrz 2014

Kochane kobietki moje,drzewko będzie w swoim czasie,teraz trzeba dać szansę chorym dzieciom.To już nasza tradycja,że wspólnie ze znajomymi raz w roku spotykamy się w szczytnym celu.Grujecznik zapisuję jako swoje chciejstwo ,przyjdzie niego czas
pasjonatkaam... 21:52, 19 wrz 2014

jola54 napisał(a)
No to rzeczywiście problem.Ale przynajmniej kup coś eleganckiego, prostego i klasycznego, a będzie Ci służyło na wiele okazji i mniej ucierpisz a grujecznik i tak kupisz jak pisze Kosolka....zaoszczędzisz na czymś innym...pozdrawiam

Jolu stawiam na elegancką klasykę bo to się zawsze obroni.
pasjonatkaam... 21:57, 19 wrz 2014

kosolka napisał(a)

No czasem trzeba się zmusić żeby kupić jakiś ciuszek Łączymy się z Toba w bólu Drzewko i tak kupisz, prędzej cy później. Pewnie prędzej Ach, cóż to za bal! Pewnie elegancki strasznie! Nie byłam na takim. Musisz być królewną na nim Pozdrawiam sennie

Kosolko to jest bal na 300 osób .Oczywiście najważniejszy jest cel-zebrać jak najwięcej pieniędzy dla fundacji,która ratuje życie chorych dzieci.Poza tym wspaniałe widowisko,licytacje,pokazy tańca ,orkiestra wojskowa,konkursy i tańce do białego rananooo,a że idziemy zawsze w sprawdzonym gronie wspomnienia są wspaniałe.
jola54 22:05, 19 wrz 2014

I tak trzymaj!...Wspaniały bal, szczytny cel, w którym i ja uczestniczę czasem , bo przekazuję swoje obrazy na Hospicja w Lublinie i w Chełmie,a które są później licytowane. Życzę Ci udanej imprezy oraz (jak mawiała moje babcia)dobrego humoru i wygodnych butów!