Nie zdążyłam zakupów obfocić bo mi słońce za szybko zaszło, ale za to dokumentuję co zrobiłam:
1. Rabata przy tarasie gotowa pod nowe nasadzenia:
2. Wyprostowane linie rabat i wreszcie mam swoje prostokąty i kwadraty
Ufff... jeszcze dosiejemy trawkę i będzie miód malina
3. A tyle żwirku zebraliśmy z rabaty przy tarasie:
Strasznie był zmieszany z ziemią i ciągle się waham czy jest sens kłaść żwirek bez agro...
Oh la la!!! Ostro działasz Czyż linie proste nie są piękne
Na rabatach przy domu pod żwirkiem mam agro, tylko wycięte duże koła pod rośliny. Strasznie miesza się żwirek z ziemią.
Ta ściana domu, której kawałek widać na 2 zdjęciu aż się prosi o jakieś kulki na pniu
Będą kulki, a właściwie już czekają na wsadzenie
A co masz posadzone na tej agro? Bo zakupiłam kulki bukszpanowe i one mają być posadzone koło tarasu i tak mi się marzy na żwirku tylko czy bukszpan i agro to dobre połączenie? I też myślałam żeby im duże koła powycinać...
Ziemia sucha na pewno - więc postanowione - kładę agro. A oprócz bukszpanu rośnie tam tylko lilak na pniu i hortensja, która tak mi tam pasuje że nie miałam sumienia jej wyrzucać. I jeszcze lawenda będzie. To wszystko.
Jeśli nie będzie tam żadnych roślin - to na pewno. U mnie w kole żwirowym rosły bukszpany pod agro i wszystkie padły - ale to było najbardziej mokre miejsce w ogrodzie Pod agro ziemia nie oddycha, a choroby grzybowe mają raj, więc generalnie jej nie polecam.